De klas van Tine

Tine Van Aerschot en Veerle Peeters
8 nov
20:00
  • do 8 nov
    20:00
    zaal Klas
    Geweest

Ben jij een documentairefreak, podcastverslinder, wikipedia-uitpluizer? Dan is 'De Klas van Tine' de plek waar jij naartoe moet. In het mooiste en meest intieme zaaltje van De Grote Post nodigt kunstenares Tine Van Aerschot mensen uit die uiterst gepassioneerd met hun beroep bezig zijn. Vandaag is dat doula Veerle Peeters.

In de Klas van Tine spreekt Tine met haar gasten over leven en dood, over nieuw leven en het in stand houden van bestaand leven, over het wereldlijke en het kleinmenselijke. Het gaat over het kolosale en over het microscopische.
De sprekers hebben allemaal een verrassende en verfrissende kijk.

In de armen van een doula

Bij Veerle Peeters groeide haar passie voor nieuw leven na de geboorte van haar jongste zoon in 1996. Als vrijwillige borstvoedingconsulente ondervond ze dat veel vrouwen zich in de steek gelaten voelen in de aanloop naar en tijdens de bevalling. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat vrouwen zich door veel naasten lieten omringen. Nu beperkt zich dat vaak tot enkel de partner. Veerle volgde een opleiding tot doula om zwangere vrouwen beter te ondersteunen. Meer info over Veerle Peeters.

Een boeiend gesprek over het prille begin van het leven.

Tine Van Aerschot

Tine Van Aerschot (1961) ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot dramaturg, schrijver en theatermaker. Ze debuteert in 2006 als toneelauteur en -regisseur met het kleinood I have no thoughts, and this is one of them. Met weldoordachte middelen maakt ze heel intieme en intense voorstellingen. De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de acteurs die ze vertolken.

In 2017 verhuisde ze naar Oostende. Met De Klas van Tine wil ze een bijdrage leveren aan het culturele gebeuren van De Grote Post en de stad. Vorig seizoen was ze nog in residentie in De Grote Post.

Elke tweede donderdag van de maand

  • 11.10 | Marien bioloog Jan Seys over het leven in de zee
  • 13.12 | Gosie Vervloessem over de kracht van planten die altijd overleven
  • 14.02, 14.03, 11.04 en 09.05 > hou onze website in de gaten voor de sprekers.

 

Praktisch: Het klaslokaal waar deze sessies zullen plaatsvinden, is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info