De klas van Tine met Kristien Van den Brande

do 14
maart

Ben jij een documentairefreak, podcastverslinder, wikipedia-uitpluizer? Dan is 'De Klas van Tine' de plek waar jij naartoe moet. 

In het mooiste en meest intieme zaaltje van De Grote Post nodigt kunstenares Tine Van Aerschot mensen uit die uiterst gepassioneerd met hun beroep bezig zijn. Vandaag is dat Kristien Van den Brande. Tijdens de Klas van Tine neemt ze ons mee doorheen haar archief van toevalsdragers en de vragen die deze mundane materialen bij haar oproepen over auteurschap, dagdagelijksheid, (on)leesbaarheid, overleving en overlevering.

 

 

Support de Fortune

Hoe begin je met schrijven? Dat was één van de vragen die de filosoof Roland Barthes zich stelde aan het einde van zijn leven. De verwoede schrijver Robert Walser had daar een antwoord op. In zijn feuilleton Iets over eten gaf hij de volgende raad: twijfel best niet te lang vooraleer je begint met schetsen.

 

Dat is precies wat deze excentriekeling deed. In zijn typische potloodhandschrift dat over de jaren heen steeds meer onleesbaar en kleiner werd, schreef hij zijn tomeloze gedachten neer op de blaadjes van scheurkalenders, op de achterkanten van enveloppen, in de kantlijnen van kranten of op de binnenflappen van boeken. Hij is niet de enige die zijn inspiraties neerpent op de minuscule ruimte van toevalsdragers.

 

Kristien Van den Brande

Sinds 2015 doet Kristien Van den Brande onderzoek naar schrijvers en kunstenaars die geen ander papier voorhanden hebben, die hun angst voor de leegte van een wit blad omzeilen door rondom andere tekst te schrijven, of die boeken maken op basis van andermans marginalia. Tijdens de Klas van Tine neemt ze ons mee doorheen haar archief van toevalsdragers en de vragen die deze mundane materialen bij haar oproepen over auteurschap, dagdagelijksheid, (on)leesbaarheid, overleving en overlevering.


Kristien Van den Brande werkt als onafhankelijk schrijver, performer, curator, editor, onderzoeker, dramaturg, lesgever en mentor binnen verschillende artistieke disciplines: hoofdzakelijk dans en performance, maar ook urbanisatie, literatuur en poetry, design en feminisme.

 

Tine Van Aerschot

Tine Van Aerschot is theatermaker en schrijver. In 2017 verhuisde ze naar Oostende. Met De Klas van Tine wil ze een bijdrage leveren aan het culturele gebeuren van De Grote Post en de stad. Vorig seizoen was ze nog in residentie in De Grote Post.

 

Het klaslokaal waar deze sessies zullen plaatsvinden, is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

de klas van tine
Met dank aan onze partners:

Beelden © VIRAAL - multimedialab De Grote Post     © De Grote Post     POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info