Ilse Philips

De Smaak van de Wereld | Kunstendag voor Kinderen

gezusters Hirngespinst & OOGST
18 nov
14:00
 • zo 18 nov
  14:00 - 17:00
  Kunstendag voor Kinderen
  Foyer Grote Post
  Geweest

Hoe smaakt de wereld? Eerder blij of misschien juist ingewikkeld? Al eens bij stilgestaan? Tijdens Kunstendag voor Kinderen stel je zelf jouw smaak van de wereld samen.

Wat drink jij als je boos bent? Is het hartig of eerder bitter? Wat giet je naar binnen als je blij bent? Zoet of liever umami? Wat proef je als iets lekker is? Proeft iedereen hetzelfde? Hoe smaakt de wereld? Eerder blij of misschien juist ingewikkeld? Al eens bij stilgestaan? Tijdens Kunstendag voor Kinderen stel je zelf jouw Smaak van de Wereld samen. Je kiest zelf de ingrediënten die het best passen bij jouw wereld en jouw goesting. Jouw gepersonaliseerd drankje zal iemand anders proeven en zelf kan je dan nippen van een iemand anders smaak van de wereld. We brengen in kaart hoe jouw smaak van de wereld beviel en wie welk brouwsel drinkt.

De Smaak van de Wereld is een hersenspinsel van de gezusters Hirngespinst, voor deze Kinderkunstendag werken ze als Hirngespoogst; een samenwerking tussen de gezusters Hirngespinst en OOGST.

Hirngespinst repareert de wereld. In november gaan ze langs in Oostendse scholen met O’skar, hun experimenteel laboratorium op wielen. Want de wereld repareren doen ze niet alleen; hun ideale bondgenoten zijn kinderen.

OOGST is Jolan Moonen en Charlotte d’Haese. Zij zijn een werkplaats voor jonge, nieuwsgierige doeners en fijnproevers.

Op de Kunstendag voor Kinderen kan iedereen komen proeven van hun wereld. Samen brouwen we lekkere drankjes en laten we spontaan ideeën opborrelen voor een mooier, gezonder, beter, zotter Oostende. Schol!

 

Ook tijdens  Kunstendag voor Kinderen

 • Wie zoekt die vindt, een speurtocht voor curieuzeneuzen tussen 4 en 104 jaar.
 • Het Verhaal van het Verhaal, een voorstelling over, euh ... een verhaal. We weten het zelf eigenlijk niet zo goed. Ga het zelf ontdekken om 17 u.

UiTPAS-actie

In ruil voor één punt mag je je gepersonaliseerde beker mee naar huis nemen! Heb je nog geen UiTPAS? Aan de infostand van UiTPAS kan iedereen jonger dan 25 jaar, hem gratis aanschaffen. Meer info over de UiTPAS en alle voordelen die hieraan verbonden zijn, lees je hier.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info