What's Going On?

Saul Williams e.a.
za 23
maart

22 maart 2016: Brussel wordt opgeschrikt door bloedige terroristische aanslagen op de luchthaven en in het metrostation Maalbeek. In de Antwerpse Arenbergschouwburg beslist Saul Williams zijn geplande optreden te laten doorgaan. Een statement. Een simpel pleidooi voor meer menselijkheid.

"You know we've got to find a way to bring some lovin' here today" - Marvin Gaye

21 mei 1971: Marvin Gaye brengt What’s Going On uit. Een geëngageerd album als commentaar op wat er op dat moment in de VS en in de wereld gebeurt. Een statement. Een simpel pleidooi voor meer menselijkheid.22 & 23 maart 2019: What’s going on? Exact drie jaar na de aanslagen keert Saul Williams terug naar Antwerpen. Een dag later meert hij aan in Oostende, de stad die Marvin Gaye heelde. De cirkel is rond.Voor de muzikale avond What’s Going On? bundelen De Grote Post, Arenbergschouwburg en Muziekclub De Zwerver de krachten. Naast Saul Williams staan nog andere geëngageerde artiesten mee op het podium (hou deze website in gaten voor de namen). Ze zullen vloeken, tieren, roepen, zalven, fluisteren … Want, waar zijn we toch mee bezig, jongens en meisjes? Met muziek als enig wapen tegen oorlog, onrechtvaardigheid en ongelijkheid, houden ze een simpel pleidooi voor meer menselijkheid.
 

Saul Williams

Saul Williams is een van de krachtigste stemmen van de alternatieve hiphop. Hij is actief als dichter, schrijver, muzikant, acteur en filmmaker. Als pionier van de ‘slam poetry’ maakte hij naam met zijn unieke mengvorm van rock, hiphop en spoken word.

 

Eerder werkte hij werkte samen met o.a. Rick Rubin, Trent Reznor (Nine Inch Nails) en Zack de la Rocha (Rage Against the Machine). Zijn werk wordt gekenmerkt door protest tegen ongelijkheid en onrecht, voor het hacken van de maatschappelijke, politieke en economische constructies die zulke situaties in stand houden.

Credits

PRODUCTIE: De Grote Post / Arenbergschouwburg / Muziekclub De Zwerver

What's Going On? ook in Arenbergschouwburg op 22.03 meer info ...

 

 

Met dank aan onze partners:

Beelden © VIRAAL - multimedialab De Grote Post     © De Grote Post     POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info