Hope Hunt (and the Ascension into Lazarus)

Oona Doherty
13 nov
20:00
  • wo 13 nov
    20:00
    Op locatie
    Geweest

Een zwarte auto komt aan: koplampen op volle sterkte, de volumeknop volledig open. 

Een man vertelt zijn verhaal en verandert van het ene stereotiepe personage in het andere. Hij neemt het publiek mee langs vergeten wegen en herinneringen. Zijn jacht op hoop is geopend.

 

De Noord-Ierse choreografe Oona Doherty combineert in Hope Hunt dreigende gebaren met elegante, klassieke dansbewegingen. Ze verdraait onze ideeën over mannelijkheid en moraliteit via taal, beweging en geluid. Tegelijk vraagt ze zich af wat het met ons doet als we onze dromen en ambities parkeren …

 

Doherty herwaardeert uitgestoten figuren die zich aan de rand van de maatschappij bewegen. Want waar je ook vandaan komt: de essentiële behoefte aan liefde zit bij ieder van ons ingebakken. Een stukje dreunend, zweterig en fysiek danstheater dat op de dunne grens tussen komedie en tragedie wankelt. Het leverde Doherty alvast een lange reeks vijfsterrenrecensies op.

Het is meeslepend en ontroerend, en ze is gewoon een fenomenale performer.
The Times

Praktisch

Begeef je ten laatste tien minuten voor aanvang van de voorstelling aan loket 2 in de lokettenzaal met je ticket.

 

De voorstelling start in openlucht in de Hendrik Serruyslaan 18a. Daarna wandelt het publiek met de dansers mee naar zaal Kleine Post om er verder van de voorstelling te genieten.

 

Er wordt Engels gesproken maar ook zonder dit te begrijpen, kun je de voorstelling probleemloos volgen.

Credits

co-presentatie KAAP

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info