zo 9 jun - ma 10 jun
Try-out

Voetbalvaders

Live Others
9 jun
-
10 jun

Twee teams betreden het veld, klaar voor de match van hun leven. Een eeuwig schreeuwende sportvader laat zich horen aan de zijlijn. Het ene team dribbelt het ander vrolijk voorbij. De spelers dagen elkaar uit en zetten de tegenstander zoveel mogelijk buitenspel. Bij elke counter lijkt de inzet te stijgen. Maar welk spel spelen ze nu eigenlijk? En wie is het die hun spel van commentaar voorziet?

Theatermakers Lucy Rose Coren en Phéline Thierens, samen Live Others, kruipen graag in het hoofd van anderen. Daarom ontmoetten ze eind vorig jaar 9 vaders en hun kinderen uit Oostende en omstreken voor een project over vaderschap. Vertrekkend van een hoop clichés deelden alle deelnemers anekdotes en ervaringen, en stonden stil bij hun eigenheid als vader. Onder begeleiding van o.a. choreograaf Ahilan Ratnamohan zetten ze tegelijk moedig hun eerste stappen in de voor hen onbekende theaterwereld. Met veel trots tonen ze nu een glimp van hun parcours in een energieke voorstelling voor de ganse familie. Verwacht je aan herkenbare tackles en absurde schijnbewegingen!

"Een vader moet er gewoon zijn, maar is niet van karton of beton. Hij kan ook kwetsbaar zijn."

Het is wel eens leuk om zo nauw fysiek samen te werken met mijn dochter. Dat doen we zo weinig tegenwoordig: wij, maar misschien ook ouders over het algemeen.

Credits

concept/regie Live Others Theatre Company
choreografie Ahilan Ratnamohan
met Olivier & Junot De Buck, Peter & Rune Declerck, Bruno & Iben Lamelyn, Dirk & Noah Matheve, Ingmar, Raven & Hélène Proot, Tom & Simn Schoemans, Koen & Dario Van Asch, Ronald & Sequaia Vanfrachem, Karl & Elisa Vanderplaetse
regie assistent Daan Borloo
productie assistent Eva Fischer
lichtontwerp/techniek Tom Declercq
video Lisa Tahon (Studio Sandy)
met steun van de Vlaamse Overheid, De Grote Post, stad Oostende, vzw ZandZand
sponsors/partners: Fusion Academy, Deweert Sport, Garage Naecon
met dank aan Toon Van Gramberen, K.V. Oostende, Philippe Servais (Balbal Oostende), Vooruit Gent 

 

         

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info