Double Bill: Time is on my side (yes it is)

Dries Gijsels en Lobke Leirens & Maxim Storms
31 mrt
19:30
  • wo 31 mrt
    19:30
    Houders van een ticket op de originele datum krijgen eerst de kans om aan te geven of ze hun ticket voor de nieuwe datum wensen te behouden. Als er daarna nog vrije plaatsen beschikbaar zijn, komen de resterende plaatsen in verkoop.
    zaal Grote Post
    nieuwe datum

Residenten Dries Gijsels, Lobke Leirens en Maxim Storms zetten de tijd even stil, zodat het laatste weekend van het cultuurseizoen eeuwig kan duren.

Laat je meevoeren naar een nieuwe tijdzone.

 

'REALTIME' - Dries Gijsels

In Realtime volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

 

Hoe lang duurt nu, en waar gaat het heen als het voorbij is? Beleven we nog wel eens echt lege tijd? Of worden we daarvoor te zeer afgeleid door permanente prikkels? Zouden we dankzij alle technologische vooruitgang niet juist méér tijd dan ooit moeten hebben?

 

Dries Gijsels en zijn crew scheppen een even rusteloos als intrigerend universum van waarzegsters en ex-geliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen ze een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten.

 

'Happy Hour' - Lobke Leirens & Maxim Storms

Via symfonische kreten en disproportionele volksdansen creëren Lobke Leirens en Maxim Storms het ritueel van de ondergang. Het duo kneedt zich opnieuw tot twee uit de kom geslagen figuren. Aangewezen op elkaar vertoeven ze in het laatste spel en verwachten er het einde. Waardig in hun verval kapen ze hun doodslag.

 

Lobke Leirens en Maxim Storms onderzoeken het absurde in zowel komische als duistere situaties en personages. Na hun selectie door het Big In Belgium-platform in 2018 werden ze in Schotland bekroond met de prestigieuze Total Theatre Award. Dat maakt ons extra nieuwsgierig naar hun nieuwste absurdum Happy Hour!

Onderdeel van:
Residenten

Credits

REALTIME

concept en regie Dries Gijsels

van en met Cédric Coomans, Eline Kuppens, Femke Stallaert, Greg Timmermans

dramaturgie Bart Capelle

kostuums Anne-Cathérine Kunz

assistentie regie Marie Pien

uitvoering decor Bert Van Dijck

techniek Monty & Bert Van Dijck

coproductie Monty Kultuurfaktorij, c-takt

spreiding Thassos

residenties K.A.K., Arsenaal/Lazarus, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, De Nwe Tijd

met dank aan Juul Dekker, Suzanne Grotenhuis, Jonas Devuyst

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & de VGC 

 

Happy Hour

van/met Lobke Leirens, Maxim Storms

coach Jan Steen

met steun van Ruth Mariën

productie drift vzw

coproductie Vooruit, Arenbergschouwburg

met dank aan kaap, De Grote Post, Rachid Laachir, Sietske Van Aerde

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info