Samuel Allemand

Terminator Too (12+)

Vervloet en Villanella
7 nov
 • do 7 nov
  10:30
  1GR + 2GR SO
  zaal Kleine Post
  Geweest
 • do 7 nov
  13:30
  1GR + 2GR SO
  zaal Kleine Post
  Geweest

In ‘Terminator Too’ dompelen makers Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters.

Op scène creëren ze een eigen universum waarin ze zelf de helden zijn. In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun eigen film, de ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg ontstaat er steeds meer spanning tussen de twee mannen en neemt de buitenwereld een steeds grotere rol in.

 

Terminator Too toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, zich te pletter amuseren maar niet steeds helemaal 'in touch with reality' zijn. ‘Terminator Too’ is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Wie zijn die mannen in die kelder? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?
 

Superhelden

Eenzaamheid

KAskrakers

Onderdeel van:
Scholen

Credits

van/met Ephraïm Cielen, Robbert Vervloet

dramaturgie Ruth Mariën

eindregie Michai Geyzen

choreografisch advies Karolien Verlinden

scenografie Tom Jespers

kostuum Marie Dries

muziekdramaturgie Adriaan Van Aken

productie De Studio in coproductie met tg Elektra, C-Mine en de Warande, i.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika en hetpaleis

 

Bekijk deze special

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info