Samuel Allemand

Terminator Too (12+)

Vervloet en Villanella
7 nov

Terminator too is een wervelende een mix van beeld, muziek, theater en beweging. Voor iedereen die graag speelt of ooit al eens iemand anders wilde zijn.

Toen ik klein was, gingen we op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Ik keek tv in het Frans en begreep er niets van. Dus verzon ik zelf de dialogen. Eén van de films die ik toen zag was Robocop. Twee weken lang liep ik rond als een robot, met mijn eigen geluidseffecten. Ik ging niet in het zwembad. Robots kunnen niet tegen water.

 

In 'Terminator Too' verdiepen acteur Robbert Vervloet en muzikant Ephraïm Cielen zich in Hollywood kaskrakers. Ze creëren een eigen universum voor zichzelf als superheld.

 

In een gebricoleerde stijl leggen de twee mannen de stereotiepe mechanismen van het medium film bloot. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun ideale film. De ultieme vlucht uit de realiteit.

Superhelden

Eenzaamheid

Special effects

Onderdeel van:
Scholen

Credits

van/met Ephraïm Cielen, Robbert Vervloet

dramaturgie Ruth Mariën

eindregie Michai Geyzen

choreografisch advies Karolien Verlinden

muziekdramaturgisch advies Adriaan Van Aken

kostuum/make-up advies Marie Pien

techniek/special effects Seppe Janssens, Thomas Stevens

 

Bekijk onze thema's

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info