Henk Claassen

(.....) (12+)

Theater Artemis
22 nov
13:30
  • vr 22 nov
    13:30
    1GR + 2 GR SO
    zaal Kleine Post
    Geweest

Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel en die op zoek gaat naar dat ene, onbewaakte ogenblik. Een theaterstuk dat je nooit helemaal zult ervaren.

Wat laten we in het licht en wat blijft geheim, in het donker verborgen? Wat is hoorbaar en wat laten we verdwijnen in het kabaal?

 

Het ene moment zit je in het pikkedonker te luisteren naar zacht zuchten en het piepen van een schoen. Het volgende moment baad je in vol licht en blazen de elektronische beats van performanceduo Les Trucs je weg. Je ziet de spelers wel tegen elkaar praten, maar hoort niks van wat ze zeggen.

 

De Nederlandse regisseur Jetse Batelaan brengt dit seizoen twee knotsgekke voorstellingen naar De Grote Post. Dat wij daar dolenthousiast over zijn, is al lang geen geheim meer! Uitkijken maar naar (.....) en, later dit seizoen Het dier, het dier en het beestje.

Wat is echt?

Filosofie

Geheimen

Onderdeel van:
Scholen
Een ontregelende ode aan de verbeelding. Een absurd en filosofisch meesterwerk dat alle theaterconventies tart. Jetse Batelaan rekt alle grenzen op en overschrijdt ze, zonder ook maar één seconde ongeloofwaardig te worden. Het is uniek en razend knap gemaakt theater dat invoelbaar maakt dat er eigenlijk niets te begrijpen valt. Of juist alles."
Uit het rapport van de Mimejury

Praktisch

De Grote Post biedt een nagesprek in de klas aan. Informeer naar de mogelijkheden bij reservatie. 

Credits

regie Jetse Batelaan

spel Willemijn Zevenhuijzen e.a.

muziek Les Trucs

scenografie Theun Mosk

dramaturgie Anna Wagner, Marcus Drost

 

Bekijk deze special

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info