Uitgelezen op school (10-12 jaar)

Bibliotheek Oostende
11 mrt
09:00
  • wo 11 mrt
    09:00
    3GR BS
    Op locatie - bibliotheek Oostende
    Geweest

Uitgelezen op School is een leesbevorderingstraject door de bibliotheek van Oostende, geïnspireerd op het succesvolle format voor volwassenen in Vooruit Gent.

Uitgelezen op School wil kinderen die niet veel lezen, goesting geven en zij die al veel lezen, nog meer doen lezen. Daarnaast wil het vakoverschrijdend project ook andere talenten in de kijker zetten.

 

Hoe werkt het?

De voorbereiding

In aanloop naar Uitgelezen op School, kiest de school in overleg met de bibliotheek twee boeken. Het boek is het vertrekpunt, daarna is alles mogelijk. Van boekbesprekingen tot zelf gedichten schrijven, affiches maken voor Uitgelezen, foto’s maken, een decor ontwerpen ... Alles kan, alles mag, we laten de creativiteit onbeteugeld.

 

Boekenprogramma

Uitgelezen op School In het decor van een heus boekenprogramma presenteren de leerlingen hun literaire creatie. Eerst worden de twee boeken, elk door een panel van twee leerlingen, een jeugdauteur en andere gasten (enthousiaste ouders, leerkrachten ... ) besproken. Daarna stelt een jeugdauteur zijn eigen werk voor. Hij/zij doet dit op een prikkelende, interactieve manier. De leerlingen zorgen voor creatieve intermezzo’s met livemuziek, rap, dans ...

Leesplezier

Multidisciplinair

Presenteren

 

Onderdeel van:
Scholen

Praktisch

Meer info en inschrijvingen via educatie@biboostende.be.

Bekijk deze special

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info