De Grote Post

Creating Edges

VormingPlus
do 14 nov 19:00
14 nov
19:00
  • 14 nov
    19:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Klas

 Hoe kan je je inzetten voor positieve verandering en een inclusieve samenleving?

Ama Koranteng-Kumi is de oprichter van Creating Edges. Zij initieert en organiseert projecten die bijdragen aan een inclusieve maatschappij en opereert op de cutting edge van kunst, politiek, empowerment en eco-wellbeing. In deze lezing vertelt ze waarom ze dit doet. Hoe wil ze positieve verandering teweeg brengen? Hoe laat ze zich inspireren door de edges van maatschappelijke vraagstukken. Dit zijn de blinde vlekken, de lacunes, wat men vaak niet ziet, maar waar er potentie en kansen liggen door hierop in te spelen. Een avond met verhalen uit de praktijk, inspiratie en openhartigheid.

Ama Koranteng-Kumi (1980, Accra) is de oprichter van Creating Edges. Zij initieert en organiseert projecten die bijdragen aan een inclusieve maatschappij en opereert op de cutting edge van kunst, politiek, empowerment en eco-wellbeing.

In 2014 stichtte ze Bloei & Groei, stadstuinen in Amsterdam Zuidoost waar vrouwen door middel van tuinieren en de natuur, mentaal, fysiek en sociaal veerkrachtiger worden en (opnieuw) tot bloei komen. Sinds 2017 werkt ze als adviseur diversiteit & inclusie bij De Museumstichting, de koepel boven het Fotomuseum, het Modemuseum en diamantmuseum DIVA in Antwerpen. Koranteng-Kumi heeft een master Genderstudies behaald aan de Universiteit Utrecht en woont afwisselend in Amsterdam en Antwerpen. Haar publicaties verschenen o.a. in NRC Next, De Morgen, Charlie Magazine en One World magazine. In 2016 werd ze door vrouwenblad VIVA genomineerd als een van de 400 creatieve vrouwen in Nederland.