© Bart Grietens

Through the grapevine

Alexander Vantournhout & Alex Guérin
vr 18 mrt 20:00 - 21:00
18 mrt
20:00 - 21:00
  • 18 mrt
    20:00 - 21:00
    Ruildeal: Ruil 10 UiTPASpunten in via deze link en ontvang een unieke code waarmee je voor deze voorstelling een ticket kan boeken met 50% korting.
    zaal Grote Post
    Geweest

Through the Grapevine is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen.

Performers Alexander Vantournhout en Alex Guérin tonen hun atletische lichamen, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind, maar zeker niet perfect en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en door de bewegingen ontdekken ze de sterktes en zwaktes van hun eigen lichaamsbouw.

De performers zoeken samen naar balans, evenwicht en harmonie, zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. In een ononderbroken spel van aanraken en aangeraakt worden raken ze verweven.

Na de bejubelde solo Aneckxander en de absurde groepschoreografie Red Haired Men verwelkomen we graag opnieuw circusmaker en danser Alexander Vantournhout. Voor Through the Grapevine brengt hij naar goede gewoonte performer en partner in crime Axel Guérin mee. Samen tasten ze het creatief potentieel van fysieke limieten verder af, een rode draad doorheen het werk van Vantournhout.

Het Kabinet

Voor en na de voorstelling kun je gratis het Kabinet bezoeken in de Lokettenzaal. Deze interactieve installatie daagt je uit om de uniciteit van elk lichaam te ontdekken en biedt misschien een antwoord op de volgende vragen: 

Waarom moesten we tijdens de lessen lichamelijke opvoeding in het lager onderwijs van groot naar klein gaan staan? Waarom moet een vrouwelijk model minimum 1m75 zijn terwijl de gemiddelde vrouw veel kleiner is? Waarom wordt alle mode dan op die lengte gestandaardiseerd? Waarom moet je schoenen eigenlijk per paar kopen en niet per stuk? Waarom kan je vriend(in) die veel kleiner is dan jou toch veel sneller wandelen? Waarom herken je die vriend(in) reeds als die van ver komt aangewandeld? Waarom voelen we ons als puber zo vaak niet thuis in ons eigen lichaam?

Lees meer over het Kabinet.

 

Je kan alleen maar vol bewondering en concentratie naar de fenomenale fysieke intelligentie kijken die hier wordt tentoongespreid

De Standaard

Credits

concept & choreografie Alexander Vantournhout

performers Axel Guérin, Alexander Vantournhout

gecreëerd i.s.m. Emmi Väisänen & Axel Guérin

componist Andrea Belfi

dramaturgie Rudi Laermans

lichtontwerp Caroline Mathieu

voorstel lichtontwerp Harry Cole

techniek Rinus Samyn

kostuums Anne-Catherine Kunz

concept scenografie Bjorn Verlinde

outside eye Anneleen Keppens, Maria Ferreira Silva 

thanks to Sébastien Hendrickx, Vera Tussing, Esse Vanderbruggen

spreiding Frans Brood Productions

company manager Esther Maas

productiemanager Aïda Gabriëls

foto’s Bart Grietens

coproducenten Kunstencentrum Vooruit, Gent (BE), PERPLX, Marke (BE), CENTQUATRE, Paris (FR), Cirque-théâtre Elbeuf (FR), Subsistances, Lyon (FR), Théâtre de la Ville de Luxembourg, Luxembourg (LU), MA scène nationale – Pays de Montbéliard (FR), Les Hivernales CDCN, Avignon (FR), Malpertuis, Tielt (BE), Theater Freiburg (DE), Théâtre des Quatre Saisons, Gradignan (FR), Théâtre de l’Arsenal, Val-de-Reuil (FR)

met de steun van Fondation BNP Paribas