Island of slow (9+)

Lize Pede
di 12 okt 13:30
12 okt
13:30
  • 12 okt
    13:30
    zaal Kleine Post
    school

Lize Pede maakt een plastic-performance, beeldend en bloedmooi.

Island of slow is een surreële, visuele performance. Alleen is de performer hier een gigantische prop plastic. Een abstract geheel dat langzaam transformeert tot een audiovisuele sculptuur. Plastic wordt een kunstwerk en inspireert om schoonheid te creëren tussen mens, materie en object.

Tijdens een residentie in Indonesië ontmoette Lize Pede de Filipijnse kunstenaar Roberth Fuentes, die net als Lize bezig was met een kunstproject rond plastic. Terwijl Lize de esthetische waarde van het materiaal onderzocht, kwam de interesse van Roberth voort uit het vervuilingsprobleem. Samen creëerden ze, deels tijdens een residentie in De Grote Post, Island of slow.

Met ontroering, humor, verwondering en speelsheid laten ze de beelden vrijuit spreken. Een inspiratie om schoonheid te ontdekken tussen mens, materie en object.

milieu – plasticsoep – objectentheater

(c) Ilse Philips

Credits

concept Lize Pede
makers Lize Pede, Roberth Fuentes
spel Lize Pede en Niko Himschoot
lichtontwerp Maarten Snoeck
eindregie Stefan Jakiela
foto Elies Van Renterghem
met steun van Departement Cultuur, Jeugd & Media, Vlaams Cultuurhuis, de Brakke Grond, Festival CEMENT, De Grote Post, kunstencentrum Vooruit, CAMPO en FroeFroe
met dank aan Ruth Marien, Tiemen van Haver, Ruth Duprez, Menzo Kircz, Martha Atienza, Simon Vanheukelom, Annelies Van Hullebusch, Elisabeth Ida, Krokusfestival, IACS_kemlu