Ableton Live

Workshop Ableton Live - Getting Started

Pascal Oorts
za 26 sep 09:00 - zo 27 sep 17:00
26 sep
-
27 sep
09:00 - 17:00
 • 26 sep
  -
  27 sep
  09:00 - 17:00
  Lokettenzaal
  Geweest

Tijdens een workshop muziekproductie van twee volle dagen doet Pascal Oorts alle geheimen van Ableton Live uit de doeken. 

Ableton Live is één van de meest toonaangevende muziekproductieprogramma’s voor het maken van elektronische muziek, zowel live als in de studio. Met een intuïtieve interface, een uitgebreide collectie aan instrumenten, samples en een hele batterij aan effecten is Ableton Live het must-use softwarepakket voor elke muziekproducer. Niet voor niets is het programma dé workstation-of-choice van o.a. Daft Punk, Flying Lotus, Bonobo, Diplo, Jon Hopkins, Paul Kalkbrenner, Soulwax en Oscar & The Wolf.

Tijdens deze cursus zoomen we in op de verschillende functies en mogelijkheden van Ableton Live aan de hand van een bestaande track. Je krijgt les van een doorgewinterde Ableton Certified Trainer/Producer in een professionele omgeving. Aan het einde van de cursus ben je in staat om je eigen tracks te maken. Breng je eigen laptop mee. Heb je er geen, dan zorgen wij voor een exemplaar. Schrijf je snel in, er is maar plaats voor 9 deelnemers. Minimumleeftijd is 15 jaar, geen basiskennis vereist.

Pascal Oorts is een professionele muziekproducer, muzikant (o.a. Mintzkov, Chakie Jam) en sound engineer. Hij heeft een passie voor drumcomputers uit de eighties, distortion en tape delay. Hij werkt al vele jaren met Ableton Live en Ableton Push, zowel in de studio als op het podium. Hij producet pop, dance, future bass en indie-dance voor artiesten en bands maar ook voor films, games en reclame.