De Grote Post

Over de Berg (8+)

Blauwhuis
do 24 mrt 10:30 en 13:30
24 mrt
10:30 en 13:30

Samen met het publiek en de hulp van sprookjesraadselige wezens moet Wachter ervan overtuigd worden dat hij de enige is die meneer Berg kan redden. 

Aan de voet van een mistige en troostige berg, midden in de sneeuw, staat een piepklein huisje. Daar woont de bekende Meneer Berg samen met Wachter. Altijd als Meneer Berg op avontuur gaat, blijft Wachter thuis om een oogje in het zeil te houden. Logisch: want met zijn joekels van ogen ziet hij van mijlenver alle Vreemde Vogels aankomen.

Alleen blijft Meneer Berg deze keer wel erg lang weg. Wachter heeft streepjes gezet voor elke dag dat Meneer Berg weg blijft, maar nu er geen plaats meer is op het streepjesbord, maakt Wachter zich grote zorgen. En dan komt er een boodschap: Meneer Berg is in gevaar. Wachter moet in actie schieten. Maar dat is niet zijn sterkste kant... Hoe doe je dat, in actie schieten als je een Wachter bent? En dan nog wel een met een heel speciale ziekte: "Bergtevrees".

Met simpele attributen, een suggestief decor en tomeloze verbeeldingskracht wekt Simon D’Huyvetter Over de Berg tot leven. 

Credits

tekst, spel en regie Simon D’Huyvetter
coaching Dounia Mahammed
kostuum Leentje Kerremans
met de steun van Stad Gent