De Grote Post
Monokino.org

Soleil O

Med Hondo 
Beaufort
za 19 jun 20:00 - 22:00
19 jun
20:00 - 22:00
  • 19 jun
    20:00 - 22:00
    Reserveren verplicht via info@monokino.org
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Soleil Ô (1970) vertelt het verhaal van een zwarte immigrant die naar Parijs gaat, op zoek naar “zijn Gallische voorouders”. 

In deze sleutelfilm van de Afrikaanse ‘New Wave’ gaat de Mauritaanse cineast Med Hondo de con- frontatie aan met de erfenis van het kolonia- lisme, de Afrikaanse diaspora en de politieke ontvoogding van het continent.

Met een mix aan stijlen — animatie, cinema vérité en ele- menten uit de Franse ‘Nouvelle Vague’ — laat Hondo taal, symbool, beeld en ritueel voortdu- rend van betekenis wisselen. Film brengt voor hem nieuwe manieren om identiteit te (her) ontdekken en uit te dragen; die ambitie weet hij in Soleil Ô te vertalen in uitdagende en intri- gerende cinema.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Cinea en Archive Books en wordt ingeleid door Pascale Obolo en Anouk De Clercq. 

De vertoning is gratis, maar je moet wel reserveren via info@monokino.org

www.monokino.org

www.beaufort21.be

Monokino.org

We vragen bezoekers en publiek om de maatregelen te blijven respecteren en steeds de aanwijzingen van onze collega's op te volgen.

  • Draag steeds een mondmasker bij het binnenkomen en ontsmet je handen
  • Bewaar 1.5 m afstand, zelfs met een mondmasker
  • Kom op tijd om grote concentraties aan de zaal te vermijden
  • Hou doorgangen vrij om andere bezoekers vlotte passage te verlenen
  • Voorlopig verkopen we enkel ongenummerde zitplaatsen: laat een zitje tussen en hou je mondmasker op tijdens de voorstelling

Credits

Restored by Cineteca di Bologna at L’Immagine Ritrovata laboratory in collaboration with Med Hondo. Restoration funded by the Hobson/Lucas Family Foundation and The Film Foundation’s World Cinema Project.

MR/FR, 1970 — 35MM — 104’