Kathie Danneels

Ten Oorlog I, II & III

Camping Sunset
za 25 sep - zo 26 sep
25 sep
-
26 sep

Ten oorlog! Wat een kreet om het nieuwe cultuurseizoen in Oostende af te trappen, samen met onze partners TAZ, kleinVerhaal, KAAP en Mu.ZEE. 

Het Gentse collectief Camping Sunset trekt er voor de derde zomer op rij op uit, deze keer met Ten Oorlog, de legendarische theatertekst uit 1997 van Tom Lanoye en Luk Perceval, naar Shakespeares The Wars of the Roses.

“Perceval en Lanoye schrijven toneelgeschiedenis,” kopte de Volkskrant na de première. Het liep storm in de schouwburg, de tekstuitgave haalde de boekentoptien en de voorstelling won tal van prijzen.

Camping Sunset maakt een nieuwe bewerking van de klassieker in drie delen en ze spelen die tijdens de zomer niet in één, maar in drie steden. Deel één in Gent, deel twee tijdens TAZ in Oostende en deel drie in Antwerpen.

Na de zomer komt er een ereronde in de vorm van enkele marathonvoorstellingen in elke stad: Ten Oorlog I, II en III na elkaar. In Oostende op 25 en 26 september in een sfeervolle setting. 

Beluister de podcast die De Zendelingen maakte over deze legendarische theatermarathon. 

Praktisch

Tijdens de voorstellingen zijn ruime pauzes voorzien. 

  • Ten Oorlog I: 13:00 -15:00
  • Ten Oorlog II: 16:30 -18:30
  • Ten Oorlog III: 20:00 - 22:00

Credits

Camping Sunset is Aimé Claeys, Ali Can Unal, Arne de Tremerie, Bjorn Floréal, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Erica Van Mulders, Eva Bracke, Flor Van Severen, Freek De Craecker, Gilles Pollak, Hanne Nuyttens, Jana De Kockere, Ibtissam Boulbahaiem, Jesse Vandamme, Joeri Happel, Laurens Aneca, Lennert Boots, Lieselot Siddiki, Loes Swaenepoel, Louis Verlinde, Louise Bergez, Lucie Plasschaert, Menzo Kircz, Mitch Van Landeghem, Patricia Kargbo & Soraya van Welsenis

kostuums Lieselot Sidikki, Louis Verlinde & Alexis Gerlach

scenografie Gilles Pollak 

techniek Gilles Pollak & Hanne Nuyttens 

tekstbewerking vrij naar Ten oorlog van Tom Lanoye & Luk Perceval 

productie- en communicatiecoördinator Eva Bracke 

social media manager Erica Van Mulders 

concept Carine van Bruggen & Eleonore Van Godtsenhoven

productie CAMPO, Kunstencentrum Vooruit, Het TheaterFestival, TAZ, kleinVerhaal, KAAP, Mu.ZEE & De Grote Post

met de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap, Cultuur Gent-Stad Gent & Stad Antwerpen