© Joris Casaer

Unplugged

SX
vr 4 mrt 20:00 - 21:15
4 mrt
20:00 - 21:15
  • 4 mrt
    20:00 - 21:15
    zaal Grote Post
    Geweest

Intiem en intens, SX doet het zonder elektronica.

Benjamin Desmet en Stefanie Callebaut van SX ontdoen zich volledig van het diep doordrongen elektronische geluid waarmee ze al tien jaar het universum betoveren. Ze tonen zich in pure vorm; een live metamorfose van hun gekende repertoire én van nieuwe muziek. Stefanie en Benjamin werken samen met topmuzikanten Tijl Pyrins (SX) Tom Coghe (Goose) en Tom Pintens (Tamino, Het Zesde metaal).

Met magische nummers als Black Video, Gold, Hurts, Designed/Desire en een ijzersterke livereputatie — die ze door het betreden van de grootste nationale en internationale podia wisten op te bouwen — staat SX klaar om onze horizon anders in te kleuren. Voor heel even staat alles stil.

“SX heeft geen muziek om op klaarlichte dag op een zonovergoten park los te laten,” schreef de Krant van West-Vlaanderen ooit. Dan zit je goed in De Grote Post.

“Gewoon je gitaar pakken en zingen”

“Ik ben helemaal in de ban van Aretha Franklin,” zegt Stefanie Callebaut. Ze heeft net Respect, de nieuwe biopic over The Queen of Soul, bekeken en voelt zich sterk verwant. De soulvolle zangeres vorm…