(c) Janita Sassen

Een kolfje

Freek de Jonge
do 21 apr 20:00 - 22:00
21 apr
20:00 - 22:00
  • 21 apr
    20:00 - 22:00
    zaal Grote Post
    geannuleerd

Omwille van productionele redenen heeft Freek de Jonge besloten om zijn Vlaamse tour van Een Kolfje te annuleren. Door de coronamaatregelen in Nederland werd zijn Nederlandse tour verzet naar dit voorjaar. Er blijft daardoor helaas geen tijd over om een voorstelling voor Vlaanderen te maken. Momenteel krijgt de Vlaamse tour geen nieuwe data. Tickethouders krijgen hun tickets terugbetaald. 

Freek de Jonge heeft lang Vlaanderen niet aangedaan. Te lang, vindt hij zelf. Vandaar dat hij dit voorjaar bij ons opduikt, zelfs vóór hij zich weer in de Nederlandse theaters laat zien. In de voorstelling zal hij nieuw materiaal combineren met klassieke verhalen en conferences en liedjes die begeleid worden door multi-instrumentalist Reyer Zwart. Een kleine bezetting om snel alle kanten op te kunnen, want improviseren is een kolfje naar Freeks hand.

Freek de Jonge begon zijn cabaretloopbaan met Neerlands Hoop samen met Bram Vermeulen en Johan Gertenbach. Het trio splitste in 1979 en Freek begon aan een succesvolle solocarrière. Hij werd één van de grootste cabaretiers en blijft ook vandaag snedig, grappig, actueel en to the point.

“Zijn verbale aanlopen naar de liedjes maken de avond al tot een feestje” ★★★★ De Volkskrant

Credits

In samenwerking met Live Comedy