De Grote Post
© Nick Hannes

Medea

Malpertuis
za 5 mrt 20:00 - 21:20
5 mrt
20:00 - 21:20
  • 5 mrt
    20:00 - 21:20
    zaal Grote Post
    Geweest

Een voorstelling zonder tekst geïnspireerd op Heiner Müllers ‘Landschap met Argonauten’.

In ‘Landschap met Argonauten’ focust de Duitse theatermaker Heiner Müller (1929-1995) op wat er na de gruwelijkheden van de Medeageschiedenis gebeurt, postfactum dus. Zijn Landschap ligt bezaaid met mensen die gehavend zijn, hun raison d’être verloren lijken te hebben. Wachtend op iets, wat een doorbraak zou kunnen betekenen in deze impasse.

Regisseur Piet Arfeuille wil beeld en beweging laten spreken. Daarbij zijn de feitelijkheden van de Medeageschiedenis ondergeschikt aan de emotionele energieën van lijden en trauma. Zijn inspiratiebron is eerder de Mattheüspassie van Bach dan de klassieke verhaalstructuur van bronschrijver Euripides. Strijd zonder taal, verdriet zonder snikken. Hoe schilder je dat met beeld en beweging?

Samen met negen performers en bewegingskunstenaar Fabián Santarciel de la Quintana maakt Arfeuille zijn ‘Landschap met Argonauten’, een woestijn van gehavende zielen, op zoek naar een uitkomst. De voorstelling is vormgegeven door niemand minder dan Berlinde De Bruyckere.

Lees het programmaboekje voor MEDEA

Voorafgaand aan de voorstelling kun je op vertoon van je ticket naar de inleiding van deze voorstelling die wordt gegeven door Els Van Steenberghe (Knack) in zaal Klas.

 

Credits

productie Theater Malpertuis

bronnen Heiner Müller

regie Piet Arfeuille

beweging Fabián Santarciel de la Quintana

spel Tania Van der Sanden, Tim Bogaerts, Lars Brinkman, Laurent Delom, Nick Deroo, Arne Luiting, Ebe Meynckens, Elie Tass, Geert Vaes

decor Berlinde De Bruyckere

realisatie decor Bob Van Tricht, Monir Achnak

kostuums Lieve Pynoo

licht Jan Maertens

geluid Jannes Dierynck

productieleiding Rik Teunis, Wim Loobuyck

met dank aan Flanders Tax Shelter, Belgian Tax Shelter, Vlaamse Gemeenschap