unknown

Wie is MIGUEL HERNÁNDEZ?

Elvis Peeters en Wilderman
vr 15 apr 20:30 - 21:50
15 apr
20:30 - 21:50
  • 15 apr
    20:30 - 21:50
    zaal Kleine Post
    Geweest

In een poëtische vertelling volgen we de passies en engagementen van de dichter Miguel Hernández, doorweven met songs gebaseerd op zijn gedichten. 

Iedereen kent Federico García Lorca, een van de grootste Spaanse dichters van de vorige eeuw. Enkel de Spanjaarden kennen zijn jongere tijdgenoot Miguel Hernández, die een niet minder artistiek, geëngageerd en tragisch leven had. Miguel was de zoon van een herder, werd dichter, streed in de Spaanse Burgeroorlog tegen Franco, kreeg de doodstraf en stierf uiteindelijk in de gevangenis, nauwelijks 32 jaar oud. Hij liet een vrouw en een zoontje van drie achter, nadat een eerste kind in de wieg was gestorven. Ondanks zijn korte leven liet hij een belangwekkend oeuvre na.

Voor Wie is MIGUEL HERNÁNDEZ? put het stomende viertal van Wilderman uit leven en werk van deze intrigerende jonge man. De eenzaamheid van Miguel Hernández in de gevangenis vertoont parallellen met sommige dagen uit de lockdown, waardoor dit een verrassend actuele voorstelling wordt, al leven wij niet in een burgeroorlog.

Credits

tekst Elvis Peeters i.s.m. Nicole Van Bael & Miguel Hernández

muziek Chris Carlier

spelcoach Nicole Van Bael

Wilderman Elvis Peeters (stem, vertelling), Chris Carlier (contrabas, elektrische basgitaar), Koen van Roy (baritonsaxofoon) & Toon van Dionant (drums)