De Grote Post

Café International

Multiculturele Adviesraad Oostende (MARO) - Stad Oostende
vr 25 mrt 19:00 - 21:30
25 mrt
19:00 - 21:30
  • 25 mrt
    19:00 - 21:30
    De Grote Post, Oostende
    zaal Panorama

Oostende Mondiaal en Maro investeren samen mee in een betere wereld!

Dit jaar slaan de adviesraden Oostende Mondiaal en MARO de handen in elkaar voor de lancering van een eerste Café International waarbij ook het 11.11.11- thema onder de aandacht wordt gebracht: “investeer mee in een betere wereld”.

De avond is opgebouwd uit twee delen:

- Deel 1: Van liefdadig naar rechtvaardig: Naïma Charkaoui licht toe wat internationale solidariteit voor 11.11.11 betekent.

Tijdens de eerste dialoogtafels gaan we in gesprek over thema's die onze grenzen overschrijden en zoeken we welke stappen we moeten zetten om tot een meer rechtvaardige wereld te komen. Hoe kijk jij naar de wereld? En hoe denk je als Oostendenaar over internationale solidariteit? Ook jij kan deel uitmaken van die hoopvolle verandering door samen met stadsgenoten in dialoog te gaan over thema’s die onze lokale en nationale grenzen overschrijden.

- Deel 2: Ben jij geïnteresseerd in hoe de lokale diversiteit zich uit in stedelijke thema's zoals werk, onderwijs, wonen en vrije tijd? Voor het tweede deel nodigen de Oostendse adviesraden MARO en Oostende Mondiaal je graag uit om in gesprek te gaan rond maatschappelijke vraagstukken die leven in de stad. Inzichten, noden, drempels worden gedeeld met het oog op het formuleren van aanbevelingen en mogelijke oplossingen naar het beleid toe.

Geniet tussendoor van de swingende en groovende sound van Yagoon en we sluiten Café International feestelijk af met een gezamenlijk drankje en hapje!

Praktisch

Registreer voor 18 maart je deelname via Uit in Oostende.

Stuur deze uitnodiging door aan kennissen die hierbij een actieve rol kunnen opnemen.

Ben je geregistreerd? Dan mailen we voor het evenement nog met de praktische afspraken, waaronder de geldende coronamaatregelen.