© Jimmy Kets

Conversaties met Connie Palmen

Liefde tussen de Lijnen
za 12 feb 20:00 - 22:00
12 feb
20:00 - 22:00

Connie Palmen in gesprek met Paul Verhaeghe en Alicia Gescinska, met een muzikale omlijsting!

Auteur en filosofe Alicia Gescinska heeft een bijzondere affiniteit met het werk van Connie Palmen, die ze onder meer tijdens het programma ‘Wanderlust’ portretteerde. Tijdens deze introspectieve avond gaat zij dieper in op de universele thema’s in dit oeuvre, zoals de liefde, verlies en rouw, geloof, roem, verslaving. Met wie kan dat beter dan met de auteur zelf, eveneens filosoof van vorming?

Wij nodigen eveneens psycholoog Paul Verhaeghe uit op het podium. In zijn publicaties interpreteert hij de gevolgen van een snel veranderende maatschappij op gedrag en psyche van de mens, denk aan de titel ‘Liefde in Tijden van Eenzaamheid’ of zijn laatste ‘Houd Afstand Raak me aan’, in volle coronacrisis gepubliceerd. Bij het afscheid van zijn professoraat verscheen recent nog ‘Wat brengt u hier, In gesprek met Paul Verhaeghe’ (red. Sarah Vankersschaever). Tijdens een rechtstreeks gesprek reflecteert Paul Verhaeghe graag mee over de betekenis en thema’s in het bewuste werk van Palmen.

Het muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Sarah D’hondt (zang) en Stijn Bettens (accordeon). Zij brengen Frans chanson in pittige versies.