Kathie Danneels

Seizoenslancering: najaar 2022

wo 25 mei 14:00 - 19:00
25 mei
14:00 - 19:00
  • 25 mei
    14:00 - 19:00
    zaal Panorama
    gratis

FEEST!! Op woensdag 25 mei lanceren we ons najaarsprogramma met toepasselijk tromgeroffel: de opening van de Panoramabar, een zwoele dj-set, luistersessies, workshops voor kinderen, infostandjes en een eerste blik op tien jaar De Grote Post. We trakteren de eerste honderd bezoekers op een drankje in de gloednieuwe bar van de Panoramabar en iedereen krijgt ook ons programmaboekje mee naar huis.

Nooit eerder was er in één najaar zoveel te beleven in De Grote Post: van theater, performance en concerten over debat, reflectie en workshops tot een immersief parcours doorheen het gebouw. Mag ook wel, want De Grote Post bestaat dus tien jaar in december. 

Op woensdag 25 mei kan je tussen 14 en 19 uur ons pittige programma ontdekken tijdens één van de luistersessies: ons artistiek team Liv, Pascal, Sam, Serge, Simon en Mats praten over hun keuzes en de overkoepelende thema’s. Tussen de sessies door kan je terecht bij onze infostandjes en voor de kinderen is er grime en maken we gekke kapsels.

Vanaf maandag 23 mei kun je alvast je wenslijstje samenstellen, want dan is het najaar zichtbaar op de website. De ticketverkoop start op 25 mei om 13 uur, zowel online als aan de balie. 

Luistersessies 

15 uur - Mét familie en in de stad

Een gesprek met programmatoren Simon Monbaliu (familie & scholen) en Mats Van Herreweghe (samenleving & reflectie).

Zoals elk jaar, hebben we opnieuw een mooie programma voor familie en kinderen. Van bedjes van troost tot eindeloos lange nachten. Laat je kinderen los op voorstellingen, muziek, workshops en installaties, van in onze zaal tot ver daarbuiten. 

Daarnaast zetten we dit najaar in op een aantal artistieke projecten die podium overstijgen. Een reeks over rebelse senioren, mei ’68, tattoo-kunstenaars, T-dansants en gesprekken over bitcoin. 

16 uur – Voor en door artiesten

Een gesprek met programmatoren Pascal Lervant (trajectontwikkeling residenties) en Sam Serruys (muziekeducatie & muziekstudio).

Jaarlijks ontvangen we meer dan 100 artiesten voor een residentie in De Grote Post. Het resultaat kun je bewonderen in ons intussen befaamde KIEMfestival. In het najaar zal het festival nog meer inzetten op beleving doorheen het hele gebouw. Denk aan dj-sets, artist talks, muzieksessies in de Lokettenzaal en performances in de tubes. We hebben het ook over de opnamestudio en onze podcast Oorsprong. 

Tussen de sessies door kun je terecht bij onze podcaststand om Oorsprong en een aantal samples uit onze studio voor te proeven. 

17 uur – Een podium voor theater en muziek

Een gesprek met programmatoren Liv Laveyne (podium) en Serge Feys (muziek).

De Grote Post biedt natuurlijk vooral een podium voor theater, muziek, performance, circus en comedy. Dit najaar staan er opnieuw fantastische voorstellingen en concerten op de agenda. Daarbij brengen we zoals steeds een gevarieerd aanbod van breed tot experimenteel, van gevestigde namen tot nieuw talent. 

December wordt alvast een bijzondere maand. Tijdens het eerste weekend staan we in verschillende voorstellingen, lezingen en andersoortige projecten stil bij de zee en het klimaat. En naar het einde van de maand luiden we de start van een feestperiode in. De Grote Post viert dan haar tiende verjaardag, een feest waar jij ook deel van zal kunnen uitmaken! Wat en hoe dat kan, kom je allemaal te weten tijdens onze lancering.