De Grote Post

KIEM // Pitches en bekendmaking winnaar

TAZ 'Creatiebeurs Jonge Makers' 2022
vr 30 sep 15:00 en 18:30
30 sep
15:00 en 18:30

Ontdek de projecten van beloftevolle makers of collectieven!

Om op een duurzame manier te investeren in het werk van jonge makers hebben Theater Aan Zee (TAZ), Sabam for Culture en De Grote Post een creatiebeurs ontwikkeld die laureaten van TAZ kunnen aanvragen. De beurs richt zich tot makers die aan het begin, in het midden of aan het eind van hun project staan. Ze kan de katalysator zijn van een project, of net de ruimte geven om het helemaal af te werken, of iets daartussenin. 

Tot 20 september krijgen jonge makers de tijd om een aanvraag in te dienen. Na selectie krijgen enkelen onder hen tijdens KIEM de kans om hun project live te pitchen bij een jury, samengesteld uit externe experten en de programmator Jong Werk van TAZ. De winnaar ontvangt 10.000 euro (voorzien door SABAM for Culture en TAZ) en mag rekenen op een residentie van twee weken in De Grote Post. Het geselecteerde project wordt ook getoond op TAZ 2023 en weet zich verzekerd van ondersteuning door de artistieke kern van TAZ en De Grote Post.

Welk jong talent haalt de prijs binnen? Kom kijken naar de pitches op KIEM op vrijdag 30 september tussen 15:00-17:00 en daarna naar de bekendmaking om 18:30.

Onderdeel van:
KIEM#5

Bekijk deze special