Henk Claassen

Ruzie (6+)

Theater Artemis & Theater Basel
ma 10 apr 15:00 - 16:10
10 apr
15:00 - 16:10
  • 10 apr
    15:00 - 16:10
    Wegens ziekte van een acteur wordt deze voorstelling afgelast. Ticketkopers werden persoonlijk op de hoogte gebracht.
    zaal Kleine Post
    Geweest

Een voorstelling die het nergens mee eens is.

Waar slaat dit op? Hoezo heet ik ‘Ruzie’? En waarom die 6+? En wie zegt er eigenlijk dat ik een voorstelling ben? Hallo?! Wie heeft dit hierboven geschreven? Hallo?!…

En stop ‘ns met dat irritante lezen. Ik ken jou helemaal niet en wil jou ook helemaal niet kennen. Stoppen met lezen! Laat me met rust! Ook niet meer lezen dat hier nu staat dat ik wil dat je stopt met lezen! Dus gewoon niet meer lezen! Wat snap je nou niet? Ben je achterlijk of zo? Ik heb hier helemaal geen zin in. Straks wil je me ook nog zien. Nou echt niet. Maak zelf maar een voorstelling als je daar zo’n zin in hebt. Nou wegwezen! Hup!

Ruzie is één langgerekte ruzie op een draaitoneel. Deze voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar is een coproductie met Theater Basel. Er werd tegelijkertijd gerepeteerd met een Belgisch/Nederlandse- en een Zwitserse cast. Na voortdurende onderlinge onenigheid is besloten om de beide casts uit elkaar te halen en ze ieder in hun eigen land te laten verder spelen. We hopen dat het nu wel goed gaat.

De nieuwe voorstelling ‘Ruzie’ van Jetse Batelaan pluist prachtig uit hoe banale irritaties tot slopende conflicten kunnen leiden.

NRC ★★★★

Credits

regie Jetse Batelaan

cast Elias De Bruyne, Marie Groothof, Tessa Jonge Poerink 

kostuums Viktoria Semperboni

muziek Toben Piel

decor Marloes en Wikke

dramaturgie Niels Nuijten

regie-assistent Franz Broich

coproductie Theater Artemis & Theater Basel

dank aan Fabian Dämmich, Marie Löcker, Antoinette Ullrich