De Grote Post

‘Apocalypse Now’ van Francis Ford Coppola met Dominique Deruddere

Meet the Masters
Filmfestival Oostende
di 21 feb - di 21 mrt
21 feb
-
21 mrt

In Meet the Masters gaat FFO samen met filmkenner Anke Brouwers en een bekende Vlaamse filmprofessional op een cinefiele ontdekkingstocht door de filmgeschiedenis van kort na de Tweede Wereldoorlog tot het heden. 

Concreet wordt er een internationale ‘Master’ in het vak voorgesteld. Anke Brouwers kadert samen met een Vlaamse filmprofessional het werk, de periode en filmstroming, alsook wat die heeft betekend voor cinema vandaag. Na het gesprek is iedereen opgewarmd en kijken we samen een kenmerkende film uit de collectie van de cineast.

‘Apocalypse Now’ van Francis Ford Coppola met Dominique Deruddere

Vochten de Amerikanen in Vietnam voor het grootste ‘niets’ uit de geschiedenis? Met ‘Apocalpyse Now’ toonde Francis Coppola onverbloemd de waanzin en het surrealisme van de Vietnamoorlog. Acteurs Marlon Brando en Martin Sheen leverden één van de meest memorabele vertolkingen uit hun carrière. Wagners Walküre zal voor eeuwig en altijd verbonden zijn met het briljante cynisme van deze Amerikaanse klassieker.

Dominique Deruddere gidst ons door het licht en de duisternis van één van de grootste oorlogsfilms uit de Amerikaanse geschiedenis.