De Grote Post

Van elkaar, uit elkaar

Liefde tussen de lijnen - Dienst Cultuur
zo 19 feb 11:00 - 13:00
19 feb
11:00 - 13:00
  • 19 feb
    11:00 - 13:00
    zaal Grote Post
    Geweest

Van elkaar, uit elkaar. Uit elkaar, van elkaar.

Zoals er ‘van elkaar zijn’ is, is er mogelijk ook het ‘uit elkaar gaan’. Ze zijn elkaars uitersten en spiegels. Dat uit elkaar gaan neemt allerlei vormen aan. Grote delen van de wereldliteratuur, de filmografie en het psychologisch onderzoek putten er hun bestaan uit. Van de onmogelijke liefde tot de kunst van het uit elkaar gaan, het blijft een onmetelijke inspiratiebron én een realiteit.

Matinee over de onmogelijke liefde

Bent Van Looy (Culture Club, frontman Das Pop, auteur Mijn Parijs) presenteert en modereert deze matinee. Het eerste deel van de matinee is een panelgesprek met drie gasten.

- Charlotte Van den Broeck werd van bij haar entree in de literatuur overladen met lof en prijzen, recent nog met haar prozadebuut Waagstukken. Haar tweede dichtbundel Nachtroer opent met een aangrijpende cyclus over het afscheid van een jeugdliefde. Uit deze bundel leest ze voor tussen het panelgesprek door.

- Emy Koopman is schrijver, onderzoeker en journalist. Tekenen van het universum is haar eerste autobiografische roman. Een verhaal over een onmogelijke liefde, die emotioneel steeds meer ontspoort.

- Rika Ponnet is seksuoloog en relatietherapeut. Ze heeft een relatiebemiddelingsbureau en wordt vaak in de media geraadpleegd als expert. Ze schreef er de boeken Blijf bij mij en Alleen bij jou over.

Special Guests: Philippe Claudel en Raymond van het Groenewoud

Als speciale gast komt de Franse bestsellerauteur Philippe Claudel op bezoek. Zowel zijn romans (Grijze zielen, Het kleine meisje van meneer Linh, De boom in het land van de Toraja) als zijn films (Il y a longtemps que je t’aime) zijn van het thema van de liefde doortrokken. Nu kan je de meesterstilist zelf horen voorlezen uit zijn veelbekroonde werk, gevolgd door een kort interview. De voertaal is Frans, met Nederlandse boventiteling.

Tot slot geven we het gezongen woord en de vleugelpiano aan Raymond van het Groenewoud, begenadigd liedschrijver en rasentertainer. Tijdens een miniconcert wandelt hij door een selectie van ballads en andere songs uit zijn rijke oeuvre. Voor volk, voor vrijheid en voor de liefde.

Praktisch