Liefde tussen de lijnen

11 feb
-
12 feb
Data & tickets
 • za 11 feb
  00:00
  Volledig Gebouw
  Geweest
 • zo 12 feb
  00:00
  Volledig Gebouw
  Geweest

Gloedvolle literatuur en poëzie omhelzen dans, muziek en beeldende kunsten tijdens Liefde tussen de Lijnen. Tijdens het Valentijnsweekend is er een literair-muzikaal parcours, waarin het op diverse locaties heerlijk toeven is. Ook zo benieuwd?

Gedurende het Valentijnsweekend van 10 tot 12 februari kan je in Oostende naar hartenlust genieten van poëzie, literatuur en muziek tijdens het literatuurfestival ‘Liefde tussen de Lijnen’ en ‘De Nacht van de Musea en de Galerijen’.

Vrijdagavond staat in teken van de liefde in al haar gedaantes, haar zuchten en haar verlangen. Liefhebbers van muziek, woord en performance kijken reikhalzend uit naar hun jaarlijkse rendez-vous ‘Let Love Rule’. De aanstormende fine fleur uit Vlaanderen en Nederland zijn voor deze editie de watervlugge dichteres Carmen Michels, het nieuwe Nederlandse chansontalent Iris Penning, geheimtip met stip Simone Atangana Bekono en de actrice en auteur van het debuut ‘De muze en het meisje’ Katrijn Van Bouwel. Ook putten de organisatoren uit eigen grond met de eigenzinnige one man act Vloedt en Lady Linn.

Op zaterdag springt de poëzie van de ene ooghoek naar de andere en schieten woorden je te kort door het veelzijdige programma. Drie riante en drie intieme programma’s brengen je op een literaire reis vol muzikale en poëtische bezienswaardigheden.

‘River of life met Shakespeare’ speelt de hoofdrol in Riant programma 1. Het belooft een beklijvende voorstelling te worden over liefde met de twaalf sonnetten van Shakespeare en de wereldberoemde regel ‘to be or not to be’. Daarbovenop gaan drie kunstenaars, Peter Rouffaer, Joe Fonda en Harvey Sorgen op zoek naar de emotionele onderlaag van Shakespeares sonnetten via dans, zang en improvisatiespel. Tijdens Riant programma 2 brengen Fatena Al-Ghorra, Ghent Folk Violin Project en muzikanten op de vlucht een oeuvre waar Arabische klanken feilloos samengaan met melodielijnen uit de Belgische en Griekse folkmuziek.

Ten slotte spitst Riant programma 3 zich toe op het must-have boek ‘Ik bid de liefde’ van Henric van Veldeke. Romancier en liedtekstschrijver Elvis Peeters, illustratrice Gerda Dendooven en zangeres Agnes de Graaff brengen op ingenieuze wijze enkele bewaard gebleven gedichten in sprankelend en hedendaags Nederlands.

Wie het liever knus en huiselijk houdt, voelt zich ongetwijfeld helemaal thuis in de programmatie van het Intiem programma. Willy Willy, bekend van de Scabs, Arbeid Adelt! en Vaya Con Dios laat voor ‘Liefde tussen de Lijnen’ zijn zware gitaren achterwege en zal het publiek met verstomming doen slaan met een unplugged en intiem concert. Wie graag op zoek gaat naar een antwoord in het onbekende, vindt ongetwijfeld een uitdaging bij Intieme programma 2. ‘Love waves’ brengt twee buitengewone voorstellingen. Met de installatie en concertervaring ‘COCON’ omzeilen componiste Dyane Donck en beeldend kunstenaar Iris Bouwmeester op subtiele wijze de piketpaaltjes tussen installatie, performance, eigentijdse muziek en film. Daarnaast is ‘PATH’ een nieuw multimediaal project met een alchemistische onderdompeling in de golven en bewegingen van een dichterlijk kunstwerk. Ten slotte geeft ‘Het Poëziebordeel’ je de ruimte of je fantasie de vrije loop te laten. In privé-lezingen geeft elke dichter van lichte zeden zijn of haar meest intieme woorden bloot in de schemer van het poëziebordeel.

Het literatuurfestival sluit in schoonheid af met het zondagochtendprogramma. Ronkende namen als Aleksandr Skorobogatov, Roel Dieltiens, Dimitri Leue, Rosa Ana Salder en Anna Luyten laten het beste van zichzelf zien. Ook vervoegen Boule Mpanya en TK Russell het gezelschap met een opmerkelijke interpretatie van westerse, klassieke muziek.

Alle informatie vind je op www.visitoostende.be/uitwaaien

De volledige brochure vind je hier.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info