MER—

ECCE
za 7
oktober
  • za 7 okt
    20:00
    zaal Grote Post
    Geweest

'Mer-' is een dansvoorstelling met live muziek, een concept waar choreografen Claire Croizé; en Etienne Guilloteau veel ervaring mee hebben. Het publiek wordt rechtstreeks geconfronteerd met datgene wat we allemaal gemeenschappelijk hebben: de kwetsbaarheid en naaktheid van het menselijke lichaam.

Mer- verwijst naar ‘mourir’ en ‘la mer’, als metafoor voor de dood en de zee. De zee die geeft en neemt. Het is zoeken naar balans: sterven als het meest uitzonderlijke en ondenkbare en tegelijk ook het meest triviale in een mensenleven. De dood begint immers bij de geboorte. Het is geen statisch event, maar een voortdurende beweging, als een vrije val die ons hele leven in beslag neemt. Het idee van sterven als een performance is de motor van de beweging in deze danscreatie.

Claire Croizé en Etienne Guilloteau, de choreografen van ECCE, hebben elk een eigen artistieke taal, maar delen dezelfde filosofie. Muziek speelt een prominente rol in hun werk. Mer- is hun eerste creatie met religieuze muziek. Hun choreografie vloeit samen met renaissance-muziek, live uitgevoerd door het Marnix de Cat’s Pluto-ensemble. Een intimistisch pareltje voor zowel dans- als muziekliefhebbers met de zee als inspiratiebron.

Credits

CONCEPT & CHOREOGRAFIE CLAIRE CROIZÉ EN ETIENNE GUILLOTEAU DANS CLAIRE GODSMARK, EMMI VÄISÄNEN, YOUNG WON SONG, MIKKO HYVÖNEN, TAREK HALABY MUZIEK DRAMATURGIE MARNIX DE CAT, CLAIRE CROIZÉ, ETIENNE GUILLOTEAU MUZIEK PLUTO ENSEMBLE ZANGERS  MARNIX DE CAT (CONTRE-TENOR), KRISTEN WITMER (SOPRAAN), ADRIAAN DE KOSTER (TENOR), TORE DENYS (TENOR), HARRY VAN DER KAMP (BAS)

PRODUCTIE ECCE vzw COPRODUCTIE CONCERTGEBOUW BRUGGE
IN SAMENWERKING MET STUK, WPZIMMER EN WORKSPACEBRUSSELS
MET DE STEUN VAN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN

Met dank aan onze partners:
© De Grote Post

POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info