SHE WAS LIKE

Marijs Boulogne
23 sep
14:00
  • za 23 sep
    14:00 - 18:00
    Studio +1
    Geweest

Tijdens het openingsweekend 'Open Huis', zetten wij de deuren naar repetitieruimtes open. Verschillende residenten tonen waar ze mee bezig zijn.

Marijs Boulogne werkt aan 'She was like', een project over iets dat ze zelf ‘De Zwelf’ of de ‘Spier’ noemt.

Wat als verhalen vertellen, liedjes maken, tekenen, instrumenten bespelen, en talent om te doen lachen en plezier te maken, eigenlijk gewoon een spier is?

Een spier die je kan trainen, opwarmen, groot kunt ontwikkelen, of soms kunt verrekken of scheuren …

Gewoon dus een spier waar alle klanken, ritmes en gevoelens en kleuren, die men ooit zag, zitten opgeslagen in een onafhankelijk netwerk. Een netwerk dat hiervoor nog in anatomieboeken een soort banaal ‘bindweefsel’ genoemd werd. Boulogne baseert zich voor haar project op mesenterium, een orgaan waar het signaal van de tal vandaan komt. Dit bijzonder orgaan is als een waaier verbonden met onze lever en alle andere buikorganen en heeft dus ook een seksuele kant die in deze voorstelling zonder schunnigheid een ‘Zwelf’ genoemd wordt.

Kom tijdens het toonmoment zelf op speelse wijze ontdekken hoe je je eigen spier nog meer kunt activeren.

Marijs Boulogne werd met haar afstudeerproject Endless Medication dat ze samen met Manah Depauw realiseerde, meteen opgepikt (prijs voor Jong Theaterwerk van TAZ, selectie voor het KFDA en Het Theaterfestival …). In haar werk speelt ze met thema’s als seksualiteit, geweld, gender en transitie. 

Website Marijs Boulogne

Gratis en doorlopend bij te wonen van 14u tot 16u. 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info