Wat is er te zien vanaf

op
Muziek
 • za 14 nov

  Beethoven 250 jaar ... brieven en strijkkwartetten

  Quatuor Romantique & Stefaan Degand

  Rasacteur (en stiekem operazanger) Stefaan Degand brengt de brieven van Beethoven tot leven.

  250 jaar geleden werd Ludwig van Beethoven geboren. Een reus van de Duitse cultuur, een geniaal componist, maar ook een moeilijk mens. Opvliegend, ongeduldig en met onhebbelijke gewoontes: zo overgoot hij zich na het componeren regelmatig met koud water, dat dan bij zijn onderburen naar binnen liep. De beschrijvingen van zijn moeilijk karakter kwamen er vooral vanaf zijn 26ste, toen zijn gehoor geleidelijk aan achteruit ging.

  Onder meer over zijn gehoor doet Beethoven zijn beklag in de meer dan 1800 brieven die hij schreef. De meeste praktisch van aard, maar ook een heel aantal waarin hij zijn intiemste gevoelens deelt. Rasacteur en stiekem operazanger Stefaan Degand en het Quatuor Romantique strijkkwartet brengen via zijn brieven Beethoven weer tot leven.

 • za 21 nov

  Hideaway

  Wie niet weg is, is gezien!

  Hideaway is een bluesband met Brugse roots. In de meer dan 30 jaar dat ze bestaan hebben ze elke parochie van ons land gezien en reikte hun muziek ook over de grenzen, tot zelfs in Canada. In 2013 vertegenwoordigden ze België op de European Blues Challenge en haalden er een mooie vijfde plaats. Ook op hun palmares: drie studio- en twee live-albums.

  Sinds kort, na een uitdaging van de stad Brugge, brengen ze ook een akoestische set met aangepaste instrumenten zoals een harmonium, een basukelele en een Weissenborn gitaar. “Elk optreden of zelfs elke repetitie is voor ons nog even begeesterend als die eerste keer dat we op schoolreis mochten.” 

   

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info