Wat is er te zien vanaf

op
Doen
 • za 10 okt
  -
  zo 11 okt

  Rondleiding

  Tournee Gaston

  Een unieke blik achter de schermen op de architectuur van De Grote Post.

  Wat als architect Gaston Eysselinck nog zou leven? Wij zijn ervan overtuigd dat hij heel trots zou zijn op de herbestemming van ‘zijn’ postgebouw. In 2013 werd ons bruisend cultuurhuis geselecteerd voor de Vlaamse Monumentenprijs. Onze bedreven gidsen laten je kennismaken met de architectuur en de geschiedenis van het gebouw. Zo kom je onder andere te weten hoe de generatie B-Architecten bij de renovatie oude met nieuwe elementen vermengde.

  Een reis naar het verleden die je een glimp laat opvangen van hoe ver Eysselinck op zijn tijd vooruit liep. Een unieke en exclusieve blik achter de schermen, ook op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. En voor één keer zullen de muren wel spreken …

 • di 13 okt

  BlikOpener

  Sara Vanderieck

  Kom meer weten over hoe voorstellingen in elkaar zitten.

  Wat werkt (niet) en waarom? Hoe stuurt de regisseur je blik?

  Sara Vanderieck is lid van het artistiek team van De Grote Post en werkt ook als dramaturge voor verschillende gezelschappen. Ze is de geknipte persoon om je blik te openen tijdens een reeks voorstellingsanalyses.

  Sara bespreekt dit najaar 3 voorstellingen van gerenommeerde artiesten. Elke dinsdag na de voorstelling nodigt ze je uit voor een inzichtelijke babbel aan de hand van een vragenlijst die je thuis kan voorbereiden.

  Om je in te schrijven koop je tickets voor de 3 voorstellingen (samen €50 euro) en dan betaal je nog een supplement van €25 voor de 2 inleidende lessen en de 3 nabesprekingen, €75 in totaal dus. Noteer onderstaande data alvast in je agenda:

  Datum Voorstelling Bespreking
  13/10 & 20/10/20 2 Inleidende lessen  
  07/11/20 Ilse de Koe, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem & Nils De Caster - Papin 10/11/20
  20/11/20 Kristien De Proost & Bwanga Pilipili - Simon, Garfunkel, My Sister & Me 24/11/20
  11/12/20 Ontroerend Goed - Every Word Was Once an Animal 15/12/20
 • za 7 nov
  -
  za 5 dec

  Pimp your tracks

  Jeff Claeys

  Professionele feedback voor beloftevolle muzikanten uit Oostende.

  Op vier zaterdagen dit najaar geeft Jeff Claeys gratis tips and tricks om je compositie beter te maken. Iedereen kan een thuis opgenomen track sturen naar boost@degrotepost.be. Per editie selecteren we drie nummers, de makers daarvan komen naar onze opnamestudio en krijgen hulp van Jeff.

  Oostendenaar Jeff Claeys speelde bas bij Admiral Freebee en was vaste geluidstechnicus van The Jon Spencer Blues Explosion. Hij heeft een eigen destination studio in Costa Rica (elstudiocr.com) en producete muziek van onder andere Millionaire, The Van Jets en Isolde Lasoen. Jeff heeft een passie voor analoog, minimalistisch en dedicated opnemen en een voorliefde voor oude microfoons en instrumenten.

  Pimp your tracks is er dit najaar op 7/11, 14/11, 28/11 en 5/12.

 • zo 15 nov
  Kunstendag voor Kinderen

  De kettingreactie (6+)

  Kom met allerhande objecten experimenteren en bouw je eigen kettingreactie.

  Twintig jaar geleden maakten de Zwitserse kunstenaars Peter Fischli en David Weiss de fascinerende film Der Lauf der Dinge. Vertrekkend van een ronddraaiende vuilniszak zien we een installatie in werking treden waarin brandende lampen, smeltend ijs, rollende autobanden, piepende karretjes, ladders, schuim en zoveel meer verrassende objecten een kettingreactie veroorzaken. 

  Er komen nog activiteiten bij op deze Kunstendag. Hou deze pagina in de gaten! 

   

 • za 19 dec
  -
  zo 3 jan

  Kleur onze kerst (3+)

  Teken- en Kleurwedstrijd

  De Grote Post organiseert haar jaarlijkse Grote Teken- en Kleurwedstrijd.

  Vergeet een white Christmas en laat je kleurpotloden los op de tekening van Camille Paycha, circustartieste en graag geziene resident in De Grote Post.

  Als je wint mag je met je beste vrienden achter de schermen in De Grote Post, met een pannenkoekenfeest er bovenop!

  De wedstrijd loopt van 19 december tot en met 3 januari.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info