Wat is er te zien vanaf

op
Dans
 • za 10 okt
  Work in progress

  CRIP (werktitel)

  Charlotte Goesaert

  Een onderzoek naar dans als documentaire en de beperking van het lichaam. 

  Samen met videomaker Jochem Baelus filmde en interviewde Charlotte Goesaert mensen met ‘abnormale’ lichamen: van fysieke beperkingen tot bodybuilders. Daarna dompelde ze zich onder in extreme bewegingsvormen, met als doel het (on)volmaakte lichaam fysiek voelbaar te maken op scène.

 • za 10 okt
  -
  zo 11 okt
  Première

  Du bout des doigts

  Gabriella Iacono & Grégory Grosjean

  Een man en een vrouw dansen samen doorheen de eeuwen. Tijdens hun reis herbeleven ze grote historische gebeurtenissen.

  Ze hebben een koffer bij gevuld met decors in miniatuur. Hun handen doen de rest. Op hun vingertoppen flaneren ze langs bekende scènes, van Broadway tot Parijs, van Brussel tot Harlem.

  Al tien jaar vormen de Italiaanse Gabriella Iacono en Fransman Grégory Grosjean een duo dat zich op de grens tussen film en theater beweegt. Tussen hun vele internationale partners rekenen ze onder andere Sidi Larbi Cherkaoui en Jaco Van Dormael, maar ook De Grote Post.

  Tijdens een residentie creëerden ze namelijk een deel van dit dansmateriaal. Een originele vingerchoreografie voor iedereen vanaf 10 jaar!

 • do 12 nov

  MAL - Embriaguez Divina

  Marlene Monteiro Freitas

  Kunst als tegenwicht voor het kwaad.

  Het kwaad in Mal – Embriaguez Divina geschiedt op een tribune. We zien dansers onder invloed van angstaanjagende visioenen, giftige getuigenissen en verrotte feiten. Ze vormen een koor, observeren van aan de zijkant en doen pogingen om ‘het slechte’ met uitzinnigheid te bestrijden. Kunst als tegenwicht voor het kwaad.

  Choreografe Marlene Monteiro Freitas, geboren in Kaapverdië, studeerde aan P.A.R.T.S. (Brussel), E.S.D. en Fundação Calouste Gulbenkian (Lissabon). In haar werk zien we een enorme dynamiek en een bevreemdende maar intrigerende danstaal. Ze maakte al heel wat verbluffende producties, waarmee ze op tal van internationale festivals hoge ogen gooide.

  Deze dansvoorstelling speelt in het kader van NEXTfestival: een jaarlijks internationaal kunstenfeest van zes Vlaamse, Waalse en Franse cultuurhuizen die samen één straf programma vol hedendaagse dans, performance en theater presenteren.

  OPGELET! Deze voorstelling vindt plaats in Schouwburg Kortrijk (Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk). Dit ticket is je toegangsticket voor de voorstelling. Omwille van de geldende coronarichtlijnen wordt er geen pendelbus georganiseerd tussen De Grote Post en de Schouwburg.

  • do 12 nov 20:15 - 22:00
   Op locatie - Schouwburg Kortrijk
  • do 12 nov 20:15 - 22:00
   Op locatie - Schouwburg Kortrijk
Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info