Wat is er te zien vanaf

op
Familie
 • za 10 okt
  -
  zo 11 okt

  installatie

  Erki Devries & Freija Van Esbroeck

  Beeldend kunstenaars Erki Devries en Freija Van Esbroeck van WIThWIT werkten bij ons aan hun familievoorstelling De Tijdtemmer.

  Voor KIEM maken ze een parcours langs op zichzelf staande beelden uit de voorstelling: stop motion animaties, een geluidsinstallatie en sculpturen die via bewegende lichtbronnen schaduwbeelden genereren.

 • za 10 okt
  -
  zo 11 okt
  Première

  Du bout des doigts

  Gabriella Iacono & Grégory Grosjean

  Een man en een vrouw dansen samen doorheen de eeuwen. Tijdens hun reis herbeleven ze grote historische gebeurtenissen.

  Ze hebben een koffer bij gevuld met decors in miniatuur. Hun handen doen de rest. Op hun vingertoppen flaneren ze langs bekende scènes, van Broadway tot Parijs, van Brussel tot Harlem.

  Al tien jaar vormen de Italiaanse Gabriella Iacono en Fransman Grégory Grosjean een duo dat zich op de grens tussen film en theater beweegt. Tussen hun vele internationale partners rekenen ze onder andere Sidi Larbi Cherkaoui en Jaco Van Dormael, maar ook De Grote Post.

  Tijdens een residentie creëerden ze namelijk een deel van dit dansmateriaal. Een originele vingerchoreografie voor iedereen vanaf 10 jaar!

 • zo 11 okt

  Follow me (6+)

  Be Flat

  Verrassende, spectaculaire trip door ons gebouw.

  De straatacrobaten van Be Flat stellen de openbare ruimte in vraag. De stad is een levend organisme, in constante verandering. Hoe gebruiken we die gemeenschappelijke ruimte? En wie zijn wij in dat hedendaagse straatbeeld?

  In Follow Me nodigen ze je uit voor een parcours doorheen het gebouw van De Grote Post. Een verkenning van de uitzonderlijke architectuur van Gaston Eysselinck. De tubes worden een podium en de tegels van het amfitheater een danstapijt met de krijsende meeuwen als soundscape.

  Als je goed te been bent, strik je schoenveters en volg Be Flat!

   

 • zo 15 nov
  Kunstendag voor Kinderen

  De kettingreactie (6+)

  Kom met allerhande objecten experimenteren en bouw je eigen kettingreactie.

  Twintig jaar geleden maakten de Zwitserse kunstenaars Peter Fischli en David Weiss de fascinerende film Der Lauf der Dinge. Vertrekkend van een ronddraaiende vuilniszak zien we een installatie in werking treden waarin brandende lampen, smeltend ijs, rollende autobanden, piepende karretjes, ladders, schuim en zoveel meer verrassende objecten een kettingreactie veroorzaken. 

  Er komen nog activiteiten bij op deze Kunstendag. Hou deze pagina in de gaten! 

   

 • za 19 dec
  -
  zo 3 jan

  Kleur onze kerst (3+)

  Teken- en Kleurwedstrijd

  De Grote Post organiseert haar jaarlijkse Grote Teken- en Kleurwedstrijd.

  Vergeet een white Christmas en laat je kleurpotloden los op de tekening van Camille Paycha, circustartieste en graag geziene resident in De Grote Post.

  Als je wint mag je met je beste vrienden achter de schermen in De Grote Post, met een pannenkoekenfeest er bovenop!

  De wedstrijd loopt van 19 december tot en met 3 januari.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info