Wat is er te zien vanaf

op
geen voorkeur
 • za 10 okt

  PJDS & Friends

  Een heerlijke afsluiter van de eerste KIEM-dag.

  De afgelopen jaren kregen we Pieter-Jan De Smet vaak over de vloer als resident. Sleutelen, nadenken, jammen, … muziek maken doet hij graag aan zee.  En spelen met zijn muzikale vrienden Teun Verbruggen (drums), Mirko Banovic (bas) en Frederik Segers (gitaar) des te meer.

  Feestje.

 • zo 11 okt

  Follow me (6+)

  Be Flat

  Verrassende, spectaculaire trip door ons gebouw.

  De straatacrobaten van Be Flat stellen de openbare ruimte in vraag. De stad is een levend organisme, in constante verandering. Hoe gebruiken we die gemeenschappelijke ruimte? En wie zijn wij in dat hedendaagse straatbeeld?

  In Follow Me nodigen ze je uit voor een parcours doorheen het gebouw van De Grote Post. Een verkenning van de uitzonderlijke architectuur van Gaston Eysselinck. De tubes worden een podium en de tegels van het amfitheater een danstapijt met de krijsende meeuwen als soundscape.

  Als je goed te been bent, strik je schoenveters en volg Be Flat!

   

 • zo 11 okt

  Over de geur van vers brood en de schaal van de dingen (8+)

  Camille Paycha & Noortje Sanders

  Over bang zijn voor de toekomst, of misschien juist helemaal niet.

  Over het bewegen van lichamen en objecten. Over leren vliegen en vogels die nog niet bestaan. Over de drang een eindpunt te zijn en het besef dat dat niet zo is. Over de magie van verbeelding en de angst om het fout te hebben. Over de geur van vers brood en de wet van de jungle. Over de schaal van de dingen.

  Via circus en objectmanipulatie, tekst en beweging proberen Camille Paycha en Noortje Sanders samen met het publiek in de verre toekomst te kijken. Niet om na te denken over wat we vernietigden, maar om te zien wat zou ontstaan, evolueren en overleven als wij er al lang niet meer zijn.

 • di 13 okt

  BlikOpener

  Sara Vanderieck

  Kom meer weten over hoe voorstellingen in elkaar zitten.

  Wat werkt (niet) en waarom? Hoe stuurt de regisseur je blik?

  Sara Vanderieck is lid van het artistiek team van De Grote Post en werkt ook als dramaturge voor verschillende gezelschappen. Ze is de geknipte persoon om je blik te openen tijdens een reeks voorstellingsanalyses.

  Sara bespreekt dit najaar 3 voorstellingen van gerenommeerde artiesten. Elke dinsdag na de voorstelling nodigt ze je uit voor een inzichtelijke babbel aan de hand van een vragenlijst die je thuis kan voorbereiden.

  Om je in te schrijven koop je tickets voor de 3 voorstellingen (samen €50 euro) en dan betaal je nog een supplement van €25 voor de 2 inleidende lessen en de 3 nabesprekingen, €75 in totaal dus. Noteer onderstaande data alvast in je agenda:

  Datum Voorstelling Bespreking
  13/10 & 20/10/20 2 Inleidende lessen  
  07/11/20 Ilse de Koe, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem & Nils De Caster - Papin 10/11/20
  20/11/20 Kristien De Proost & Bwanga Pilipili - Simon, Garfunkel, My Sister & Me 24/11/20
  11/12/20 Ontroerend Goed - Every Word Was Once an Animal 15/12/20
 • wo 14 okt

  Amai

  Pieter Verelst

  Met keihard positivisme, absurde sketches en ontroerende bespiegelingen treedt Pieter Verelst de wereld tegemoet.

  In Amai zoomt comedian en acteur Pieter Verelst in op zijn generatie, materialisme, liefde, relaties, angst en wandelende takken. Want, amai, het is toch allemaal wat.

  Na een eerste passage op TAZ (Theater Aan Zee) in 2016 groeide zijn debuutvoorstelling Mijn broer en ik uit tot een overweldigend succes. Sindsdien erkenden onze Noorderburen het talent van Pieter Verelst al meermaals met jury- en persoonlijkheidsprijzen.

  Met zijn energieke stijl en muzikale vondsten plant hij ook Vlaanderen helemaal in te palmen.

 • za 24 okt

  FULCO

  Kleurrijke synths en lekkere drummetjes.

  FULCO is een Nederlandse popzanger uit Gent die in zijn zoektocht naar duidelijkheid vele wegen bewandelt. Zo belandt hij in een nostalgische wereld waar alles zonneklaar is, vooral het onbegrijpelijke. Een ambigu niemandsland waar grenzen vervagen en alles en niets vertrouwd is. Waar de sms’ende mens rustig kuiert in alledaagse waanzin.

  FULCO bezingt dit alles in pakkende nummers met voorbeelden als Connan Mockasin, Sly & The Family Stone en Mac DeMarco. FULCO was stadscomponist van Gent en is lid van BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren.

 • za 7 nov
  -
  za 5 dec

  Pimp your tracks

  Jeff Claeys

  Professionele feedback voor beloftevolle muzikanten uit Oostende.

  Op vier zaterdagen dit najaar geeft Jeff Claeys gratis tips and tricks om je compositie beter te maken. Iedereen kan een thuis opgenomen track sturen naar boost@degrotepost.be. Per editie selecteren we drie nummers, de makers daarvan komen naar onze opnamestudio en krijgen hulp van Jeff.

  Oostendenaar Jeff Claeys speelde bas bij Admiral Freebee en was vaste geluidstechnicus van The Jon Spencer Blues Explosion. Hij heeft een eigen destination studio in Costa Rica (elstudiocr.com) en producete muziek van onder andere Millionaire, The Van Jets en Isolde Lasoen. Jeff heeft een passie voor analoog, minimalistisch en dedicated opnemen en een voorliefde voor oude microfoons en instrumenten.

  Pimp your tracks is er dit najaar op 7/11, 14/11, 28/11 en 5/12.

 • za 7 nov

  Huize Papin

  Ilse de Koe, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem & Nils De Caster

  Bewerking van een waargebeurd verhaal, dat zich tussen de wereldoorlogen in Frankrijk afspeelde.

  Een gewezen operazangeres woont samen met haar zoon. In een spel van slaaf en meester dwingt de tirannieke diva haar muzikale nageslacht in de rol van begeleider. Tot de aanwerving van nieuwe diensters in de villa de balans brutaal verstoort. De bizarre zussen Papin doen hun intrede met een eigen verrassende agenda. Handelen ze uit angst om hun liefde en dromen te verliezen, of is het pure afgunst?

  Op scène weten topactrices Tania Van der Sanden, Ilse de Koe en Karlijn Sileghem het perfecte evenwicht tussen drama en humor te vinden. Nils De Caster zorgt voor de spannende soundtrack bij dit modern sprookje.

  Huize Papin komt mee tot stand tijdens een residentie van Tania, Ilse, Karlijn en Nils in De Grote Post in september. Op het residentenfestival KIEM in oktober is er een tekstlezing.

 • do 12 nov

  MAL - Embriaguez Divina

  Marlene Monteiro Freitas

  Kunst als tegenwicht voor het kwaad.

  Het kwaad in Mal – Embriaguez Divina geschiedt op een tribune. We zien dansers onder invloed van angstaanjagende visioenen, giftige getuigenissen en verrotte feiten. Ze vormen een koor, observeren van aan de zijkant en doen pogingen om ‘het slechte’ met uitzinnigheid te bestrijden. Kunst als tegenwicht voor het kwaad.

  Choreografe Marlene Monteiro Freitas, geboren in Kaapverdië, studeerde aan P.A.R.T.S. (Brussel), E.S.D. en Fundação Calouste Gulbenkian (Lissabon). In haar werk zien we een enorme dynamiek en een bevreemdende maar intrigerende danstaal. Ze maakte al heel wat verbluffende producties, waarmee ze op tal van internationale festivals hoge ogen gooide.

  Deze dansvoorstelling speelt in het kader van NEXTfestival: een jaarlijks internationaal kunstenfeest van zes Vlaamse, Waalse en Franse cultuurhuizen die samen één straf programma vol hedendaagse dans, performance en theater presenteren.

  OPGELET! Deze voorstelling vindt plaats in Schouwburg Kortrijk (Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk). Dit ticket is je toegangsticket voor de voorstelling. Omwille van de geldende coronarichtlijnen wordt er geen pendelbus georganiseerd tussen De Grote Post en de Schouwburg.

  • do 12 nov 20:15 - 22:00
   Op locatie - Schouwburg Kortrijk
  • do 12 nov 20:15 - 22:00
   Op locatie - Schouwburg Kortrijk
 • za 14 nov

  Beethoven 250 jaar ... brieven en strijkkwartetten

  Quatuor Romantique & Stefaan Degand

  Rasacteur (en stiekem operazanger) Stefaan Degand brengt de brieven van Beethoven tot leven.

  250 jaar geleden werd Ludwig van Beethoven geboren. Een reus van de Duitse cultuur, een geniaal componist, maar ook een moeilijk mens. Opvliegend, ongeduldig en met onhebbelijke gewoontes: zo overgoot hij zich na het componeren regelmatig met koud water, dat dan bij zijn onderburen naar binnen liep. De beschrijvingen van zijn moeilijk karakter kwamen er vooral vanaf zijn 26ste, toen zijn gehoor geleidelijk aan achteruit ging.

  Onder meer over zijn gehoor doet Beethoven zijn beklag in de meer dan 1800 brieven die hij schreef. De meeste praktisch van aard, maar ook een heel aantal waarin hij zijn intiemste gevoelens deelt. Rasacteur en stiekem operazanger Stefaan Degand en het Quatuor Romantique strijkkwartet brengen via zijn brieven Beethoven weer tot leven.

 • zo 15 nov
  Kunstendag voor Kinderen

  De kettingreactie (6+)

  Kom met allerhande objecten experimenteren en bouw je eigen kettingreactie.

  Twintig jaar geleden maakten de Zwitserse kunstenaars Peter Fischli en David Weiss de fascinerende film Der Lauf der Dinge. Vertrekkend van een ronddraaiende vuilniszak zien we een installatie in werking treden waarin brandende lampen, smeltend ijs, rollende autobanden, piepende karretjes, ladders, schuim en zoveel meer verrassende objecten een kettingreactie veroorzaken. 

  Er komen nog activiteiten bij op deze Kunstendag. Hou deze pagina in de gaten! 

   

 • vr 20 nov

  Simon, Garfunkel, My Sister & Me

  Kristien De Proost & Bwanga Pilipili

  Simon, Garfunkel, My Sister & Me gaat over rivaliteit in al haar vormen. 

  In 1981 spelen Paul Simon en Art Garfunkel een legendarisch benefietconcert in Central Park New York. De avond gaat de geschiedenisboeken in als een muzikaal feest van vriendschap en solidariteit.

  Een jaar later lokt het live album ten huize De Proost hevige ruzies uit tussen twee zussen. Wie was ook alweer de rechtmatige eigenaar van de plaat? Nog later ontdekt actrice en resident Kristien De Proost dat Simon & Garfunkel ten tijde van het concert eigenlijk al gesplit waren. Maar de show moest doorgaan.

  Anno 2020 nodigt De Proost (zie ook Mount Average) theatermaakster Bwanga Pilipili naast haar op de planken uit voor een heropvoering van dat befaamde Central Park-concert. Simon, Garfunkel, My Sister & Me – mee tot stand gekomen tijdens een residentie in De Grote Post afgelopen seizoen – gaat over rivaliteit in al haar vormen.

  Live vs opgenomen, vrouw vs man, zwart vs wit, Europa vs Amerika. Maar vooral over het recht om te blijven zingen wat je wil.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info