Wat is er te zien vanaf

op
geen voorkeur
 • vr 20 nov

  Simon, Garfunkel, My Sister & Me

  Kristien De Proost & Bwanga Pilipili

  Simon, Garfunkel, My Sister & Me gaat over rivaliteit in al haar vormen. 

  In 1981 spelen Paul Simon en Art Garfunkel een legendarisch benefietconcert in Central Park New York. De avond gaat de geschiedenisboeken in als een muzikaal feest van vriendschap en solidariteit.

  Een jaar later lokt het live album ten huize De Proost hevige ruzies uit tussen twee zussen. Wie was ook alweer de rechtmatige eigenaar van de plaat? Nog later ontdekt actrice en resident Kristien De Proost dat Simon & Garfunkel ten tijde van het concert eigenlijk al gesplit waren. Maar de show moest doorgaan.

  Anno 2020 nodigt De Proost (zie ook Mount Average) theatermaakster Bwanga Pilipili naast haar op de planken uit voor een heropvoering van dat befaamde Central Park-concert. Simon, Garfunkel, My Sister & Me – mee tot stand gekomen tijdens een residentie in De Grote Post afgelopen seizoen – gaat over rivaliteit in al haar vormen.

  Live vs opgenomen, vrouw vs man, zwart vs wit, Europa vs Amerika. Maar vooral over het recht om te blijven zingen wat je wil.

 • za 21 nov

  Hideaway

  Wie niet weg is, is gezien!

  Hideaway is een bluesband met Brugse roots. In de meer dan 30 jaar dat ze bestaan hebben ze elke parochie van ons land gezien en reikte hun muziek ook over de grenzen, tot zelfs in Canada. In 2013 vertegenwoordigden ze België op de European Blues Challenge en haalden er een mooie vijfde plaats. Ook op hun palmares: drie studio- en twee live-albums.

  Sinds kort, na een uitdaging van de stad Brugge, brengen ze ook een akoestische set met aangepaste instrumenten zoals een harmonium, een basukelele en een Weissenborn gitaar. “Elk optreden of zelfs elke repetitie is voor ons nog even begeesterend als die eerste keer dat we op schoolreis mochten.” 

   

 • wo 25 nov
  -
  do 26 nov
  Première

  Missie 2020

  Hetty Helsmoortel

  2020 zal in ons collectief geheugen gegrift worden als het jaar van virussen en virologen. Een tijd waarin wetenschap regeert.

  Moleculair bioloog Hetty Helsmoortel brengt voor het eerst een gloednieuwe, geanimeerde eindejaarsconference. Allemaal in het teken van de wetenschap.

  In gepassioneerd vertellen over haar vak blinkt Hetty Helsmoortel uit als geen ander. Nerdland, dat ze samen met Lieven Scheire presenteert, wordt getipt tussen de beste Nederlandstalige podcasts. Ze is regelmatig te horen in de media én richtte Sound of Science op, het eerste wetenschapsfestival van ons land.

  Wat minder mensen weten: Helsmoortel is ook een begenadigde actrice die in Oostende woont. Als resident in De Grote Post voegt ze al die talenten samen. Genoeg elementen voor een chemische reactie van theatraal topniveau!

  Deze voorstelling wordt gespeeld binnen een sfeervolle clubsetting, met mogelijkheid tot een drankje.

  Aftershow met Mohsin Abbas

  Plaatselijke held en stand-upcomedian Mohsin Abbas blikt in een Ostendsche conference terug op hoe het zijn thuisstad verging in 2020. Deze gratis aftershow start na het optreden van Hetty Helsmoortel op 26 november om 20u30, in het Cultuurcafé.

 • vr 27 nov
  try-out

  Eindejaarsconference 2020

  Bert Gabriëls

   Slimmer, grappiger en scherper dan ooit.

  Na het succes van de #Eindejaars 2019 op Radio 1 en de regionale zenders, tekent Bert Gabriëls voor een tweede eindejaarsconference. Het wordt een conference zoals je ze nog nooit hebt gezien, na een jaar zoals we er nog nooit één hebben meegemaakt. Het wordt een show over wat we hebben bijgeleerd. En hoe we daar samen toch een keer goed mee kunnen lachen.

  Bert Gabriëls is één van de hardst werkende en meest ervaren comedians van Vlaanderen. Hij maakte al 10 theatershows waarmee hij door heel Vlaanderen en Nederland toerde. Zijn bekendheid verwierf hij dankzij tv-programma’s als Comedy Casino, Scheire en de Schepping, Absurdistan, Advocaat van de duivel en natuurlijk Zonde van de Zendtijd.

 • vr 11 dec

  Every Word Was Once an Animal

  Ontroerend Goed

  Ontroerend Goed danst op het dunne koord tussen de waarheid en een andere waarheid.

  De voorstelling begint wanneer iemand op scène komt, naar de microfoon stapt, de hoogte aanpast en begint te spreken. De persoon die dit gaat doen, is goed in beginnen. Iedereen wou die scène graag spelen, maar het lot heeft beslist wie het werd.

  Als je begint, zet je de toon voor de hele voorstelling. Het is een zware verantwoordelijkheid. Als de eerste zinnen goed landen, is dat pure magie. Daarna moet uiteraard ook de rest van de voorstelling gebeuren en, neen, we gaan niets verklappen. Maar vertrouw ons, we vertellen je verhalen.

  Het Gentse gezelschap Ontroerend Goed (centrale gast TAZ 2014) is een vertrouwde waarde op het podium van De Grote Post. Met hun performances waarmee ze de grenzen van het theater opzoeken, zijn ze graag geziene gasten op tal van internationale festivals.

  In Every word was once an animal danst Ontroerend Goed op het dunne koord tussen de waarheid en een andere waarheid. Vergeet dus wat je net las. Onthoud gewoon dat een halve waarheid vaak een grote leugen is.

   

 • za 19 dec
  -
  zo 3 jan

  Kleur onze kerst (3+)

  Teken- en Kleurwedstrijd

  De Grote Post organiseert haar jaarlijkse Grote Teken- en Kleurwedstrijd.

  Vergeet een white Christmas en laat je kleurpotloden los op de tekening van Camille Paycha, circustartieste en graag geziene resident in De Grote Post.

  Als je wint mag je met je beste vrienden achter de schermen in De Grote Post, met een pannenkoekenfeest er bovenop!

  De wedstrijd loopt van 19 december tot en met 3 januari.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info