De Kortste Nacht van Acht tot Acht

Van acht tot acht duiken we de nacht in met performances, dans, dj’s, installaties, muziek, verhalenvertellers, midnightsnacks en -drinks.

'De Kortste Nacht van Acht tot Acht' dat is het feest van de anti-slaap, een dikke vuist naar het zomeruur, een tegengif voor een ochtendhumeur. Het volledige programma verschijnt binnenkort hier. Wat vaststaat, is dat we de Nacht starten met de performance The only way is UP. Een statement voor wat komen gaat.

 

Enkele hoogtepunten

The Only Way is UP van Boris Van Severen & Jonas Vermeulen/CAMPO

Hoe verandert je houding tegenover bepaalde thema's als je ouder wordt? Boris en Jonas zoeken het uit in een surreëel universum dat alles wegheeft van een langgerekte lsd-trip. De ideale opwarmer voor De Kortste Nacht.

 

Jo Mersa Marley + East End Rock

Een nieuwe telg van de Marley-clan is opgestaan. Jo Mersa (Marley) is de oudste zoon van Stephen Marley en kleinzoon van Bob Marley en is voor het eerst in België. De Oostendse rockers van East End Rock wi tun up di place!

 

Bella van Joost Vandecasteele

Een verhaaltje voor het slapen gaan? Vergeet het maar. Schrijver Joost Vandecasteele doet aan luidop literatuur. Bella is een waanzinnig verhaal over een al even waanzinnig meisje in een waanzinnig tijdperk ergens in de toekomst.


 

Slaapatelier van Mardulier en Deprez

Het circusduo Mardulier en Deprez verlegt graag zijn grenzen. Tijdens De Kortste Nacht doen ze dat met slaap. Of beter gezegd niet slapen. Tijdens hun residentie in De Grote Post deden ze verschillende experimenten om de slaap zolang mogelijk te rekken. In Gaston, het magazine van De Grote Post geven ze een woordje uitleg: “Als je lang niet slaapt, werkt je spijsvertering minder, ga je anders denken, verandert je hartslag, vermindert je reactievermogen … Slapen is heerlijk en net daarom boeiend om het even zonder te doen om daarna weer te ervaren hoe zalig slapen is. Het opzoeken van niet-comfort zoals niet-slapen, bevordert ook de creativiteit.”

 

Tijdens De Kortste Nacht zullen ze beiden 40 u. lang niet geslapen hebben. Een van hen zal na deze wake mogen inslapen maar wordt met touwtjes aan het plafond opgehangen. Als toeschouwer mag je de slaper als levende marionet manipuleren door aan de touwtjes te trekken. De enige regel is dat je hem niet mag wakker maken. Hoe ver kun je hierin gaan, dat is de vraag. Ons advies: geen een slapende artiest wakker maken!

 

Stamping van Joris van Oosterwijk

Kunstenaar Joris van Oosterwijk maakt en verzamelt levensgrote afdrukken van mensen. Hij legt je voorzichtig in de verf, en als je daarna opstaat, zie je dat er een heel gedetailleerde momentopname is ontstaan.

 


En verder …

kun je je deze nacht verliezen in het binge watchen, gamen. Kun je je volledig laten gaan tijdens het karaoken, videoclips uit de jaren 90 nadansen. Rustzoekers kunnen terecht in de zenplek, zich overgeven aan silent disco … Hou deze pagina in de gaten voor het volledige programma.

 

Festivalpas

Voor de prijs van € 25 krijg je toegang tot al deze nachtelijke activiteiten. Slapen kan als je je eigen gerief meebrengt maar dat zou zonde zijn van het geld.

Events in dit thema

 • 30 mrt
  20:00

  The only way is UP

  Boris Van Severen & Jonas Vermeulen/CAMPO
  De festivalpas geeft je toegang tot alle activiteiten en voorstellingen tijdens De Kortste Nacht van Acht tot Acht.
  zaal Grote Post
  30 mrt
  20:00
 • 30 mrt
  21:30

  Jo Mersa Marley + East End Rock
  De festivalpas geeft je toegang tot alle activiteiten en voorstellingen tijdens De Kortste Nacht van Acht tot Acht.
  zaal Kleine Post
  30 mrt
  21:30
 • 30 mrt
  22:00

  Bella

  Joost Vandecasteele
  De festivalpas geeft je toegang tot alle activiteiten en voorstellingen tijdens De Kortste Nacht van Acht tot Acht.
  zaal Klas
  30 mrt
  22:00
Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info