O'slabo / Hirngespinst

Meer info over het verdere verloop van Hirngespinst volgt. 

De wereld repareren in tijden van Corona

Tijdens deze periode zou O’slabo in O’stende doorgaan. Nu repareren we de wereld van op afstand.

 

#1


 

 

#2

 

 

In O’slabo krijgen de kinderen uit Oostende de kans om hun dromen waar te maken en hun stad te herstellen. Van 24 maart tot en met 2 mei strijkt Hirngespinst neer in Oostende met O’slabo, een bruisende ontmoetingsplaats en creatief laboratorium dat je in De Grote Post of KAAP kunt vinden.

 

In totaal worden er 5 labs opgezet: LAB tegel, LAB cuisine, LAB vlot, LAB publiek en LAB passantDeze LABs komen rechtstreeks voort uit de ideeën van kinderen uit Oostende over hoe zij hun wereld of stad willen repareren. Het zijn de plannen die zich ontwikkelden gedurende het artistieke vooronderzoek, tijdens het schooljaar 2018-2019. O'slabo is de afkorting voor 'ons laboratorium' en zal het startpunt zijn voor de verschillende LABs en artistieke interventies.

 

HIRNGESPINST

HIRNGESPINST repareert de wereld, samen met kinderen. Ze dagen hen uit om anders naar de wereld te kijken, verder door te denken over deze wereld en hun stad en gaan concreet mét hen aan de slag. Vervolgens reiken ze hen de tools aan om hun creatief brein aan het werk te zetten. In 2017 repareerden ze Antwerpen en nu is Oostende aan de beurt.

Het voorbije jaar deden ze een intensief artistiek vooronderzoek in Oostende waarbij ze luisterden naar de plannen en ideeën van kinderen om hun stad te repareren. Ze werkten daarvoor samen met lokale scholen, jeugdcentra, De Grote Post en Theater Aan Zee. 

 

Events in dit thema

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info