Residenties @ De Grote Post, c'est parti

SUNG-IM HER

Nadat de Zuid-Koreaanse Sung-Im Her haar Master in Hedendaagse dans behaalde aan de Han-Sung Universiteit, trok ze in 2004 naar België om hier verder te studeren aan het P.AR.T.S. Ze danste onder meer bij Jan Fabre/Troubleyn, les ballets C de la B, Needcompany en Abattoire Ferme. Sinds 2011 werkt ze parallel aan eigen projecten.

De aanleiding voor de creatie You are OK! was een reeks interviews die ze in 2015 afnam bij Koreaanse immigranten die meer dan 40 jaar geleden naar hier gemigreerd waren. Ze polste naar hoe goed ze geïntegreerd waren in de maatschappij. Ze vroeg hen ook waar voor hen ‘thuis’ was.
Het is een vraag die haar al lang bezighoudt. Wat betekent ‘thuis’? Is het mogelijk om een nieuwe thuis te vinden en wat betekent het om een ‘vreemdeling’ te zijn?

Bekijk hier een demo van 'You are OK!'.
Bezoek hier de website van Sung-Im Her.

---------------------------------------------------

MAXIM STORMS

Maxim Storms werd dit jaar twee keer geselecteerd voor het TheaterFestival. Hij stond er met de absurde voorstelling Another One, die hij met Lobke Leirens maakte en met de familievoorstelling (met de meest tongbrekende titel) Klutserkrakkekilililokatastrof. Tijdens zijn residentieperiode werkt hij aan BROTHER BLUE, een persoonlijk portret, over een wereld waarin niets nog zeker is, en hoe je je daar als individu tegenover verhoudt. Lees hier het interview met Maxim in De Standaard.

----------------------------------------------------

ELIAS VANDENBROUCKE & GODE KEMPENElias Vandenbroucke & Gode Kempen zetten na Kluster, hun onderzoek verder naar een herdefiniëring van muziektheater waarin de acteur en muzikant niet meer afzonderlijk bestaan. In Zeitgeber gaan vijf makers op zoek naar het ontstaan en de betekenis van ritmiek, herhaling en structuur in onze levens. Op de grens tussen beeld, klank en spel ontstaat een hypnose die de tijdsperceptie ontregelt.
I.s.m Viktor De Greef, Robin Keyaert en Julien Neirynck.

-------------------------------------------

LIVE OTHERS

Lucy Rose Coren en Phéline Thierens ontmoetten elkaar als studenten dramaturgie en regie, en delen een intense nieuwsgierigheid naar het absurde en breekbare kantje van mensen. In de herfst van 2015 richtten ze het theatergezelschap Live Others. Sinds het begin van hun samenwerking onderzoeken ze de ontmoeting tussen mensen die nooit eerder voor een publiek stonden en de professionele podiumkunstenwereld.

Fatherhood, de voorstelling waar ze tijdens hun verblijf aan werken, gaat over vaders en de vooroordelen die hieraan verbonden zijn.

Bekijk hier de trailer.
Lees hier de Q&A met Lucy Rose en Phéline.

---------------------------------------------------------------------

Word Kornuit

Naar het voorbeeld van onze Kortrijkse collega’s van het kunstencentrum BUDA en hun  ‘Compañeros’, zijn wij op zoek naar Kornuiten. Als Kornuit behoor je tot een soort testpubliek. Maandelijks nodigen we je uit om het werk van de artiest die op dat moment in residentie is, voor te proeven. Dat kan een  try-out  zijn, een tussentijds toonmoment maar net zo goed een workshop, een lezing, een enquête of de vraag om te figureren.
De toonmomenten zijn gratis, in ruil hiervoor, hengelen we naar jouw mening. Het is voor artiesten in een creatie-fase immers van belang dat zij hun werk kunnen aftoetsen en eventueel afhankelijk van jouw feedback kunnen bijsturen.

Iets voor jou?

  • Hou je van (vernieuwend) theater, dans, circus ...
  • Heb je een muzikaal oor?
  • Vind je het fijn om na een voorstelling van gedachten te wisselen?

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een exclusieve sneak peek.
  • Ook al is de voorstelling nog niet klaar, je bent getuige van the making of.
  • Je hebt een klein aandeel in de voorstelling.
  • Je krijgt de kans interessante artiesten te ontmoeten en bovendien maak je deel uit van een select groepje fijnproevers.

Inschrijven is gratis, het enige dat we van je vragen is je engagement en je mening. Inschrijven kan via benieuwd@degrotepost.be

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info