Luanda Casella in residentie

De Braziliaanse schrijfster en performer Luanda Casella woont en werkt sinds 2006 in België. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in storytelling. Onlangs studeerde ze af aan het KASK waar ze een onderzoek deed naar de rol van literatuur in het ontwikkelen van het kritische denken en het opsporen van onzin in de media. Dit onderzoek mondde uit in enkele monologen en jazz-storytelling performances. Daarnaast is ze de frontvrouw van de Nederlandse jazzformatie Electric Barbarian.

Recent werkt ze aan de performance Short of Lying die ze in januari 2017 nog voor een beperkt publiek toonde tijdens het huiskamerfestival Chambres d’O. Ondertussen verfijnde ze deze performance en werkt ze hem verder af tijdens haar residentie in De Grote Post.

Short of Lying is een verhalende performance over bedrog. Luanda Casella baseerde zich hiervoor op On Bullshit (2005) van filosoof Harry Frankfurt, een filosofische theorie over nonsens in communicatie. Goochelaars, TED Talks, farmaceutische verkopers en corrupte politici worden vlotjes aangewend om de verschillende vormen van bedrog in kaart te brengen. Short of Lying onthult ‘THE UNRELIABLE NARRATOR’, de redenaar die misleidt, fout interpreteert en evalueert, hij die op entertainende wijze de voeten veegt aan ethiek, kennis en perceptie!

website van Luanda Casella.

Q&A met Luanda Casella

 

Wie of wat geeft jou inspiratie?
Italo Calvino, Chuck Palahniuk, F. Dostoyevsky, E.A. Poe, Mark Z. Daniewlewsky, Zöe Heller, George Perèc, Getrude Stein ...

Wat was je grootste leugen en waarom loog je?

Toen ik jong was deed ik alsof ik slechtziend was waardoor ik een bril mocht dragen. Ik wou er slim uitzien.

Waar droom je van?
Een huis in het bos.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info