Groep van Jette in residentie

Ze hebben zich eind 2015 voorgenomen elkaar als viertal eerst diepgaand te leren kennen en pas veel later na te gaan tot welke unieke bedrijvigheid zulke verbroedering zoal leidt. De diepgang van de kennismaking is alvast af te lezen aan het feit dat enkele kernleden intussen samenhokken en de sponde delen. Hoog tijd dat ze een tweetal weken zaal Dactylo betrekken om er hun innerlijke naakte aap vrij spel te geven.

Dada's van Jette

Bach, billen, Bosch, BrâncuÈ™i, Broodthaers, De Bruyckere, Delvaux, Duchamp, Ensor, Euripides, Kantor, kampvuur, moord op de moeder door de dochter en de zoon, Rafaël, Spilliaert, springtij, Van de Woestyne, vodka Krepkaya, en nog veel veel meer.

Q&A met Groep van Jette

Wie of wat is jullie grote inspiratiebron?
Avant-gardisten van vroeger en nu.

Als je jullie creatie/project in een gevoel zou omschrijven, welk zou dat dan zijn?
Hartverscheurend.

Welk boek/film/muzieknummer leunt nauw bij het thema van jullie residentie aan?
Stabat Mater Dolorosa [Pergolesi]

Welk citaat over vriendschap klopt volgens jou?
Vriendschap is traag rijpend fruit [Aristoteles]
 
Wat is jullie band met De Grote Post?
GvJ leidt een nomadisch bestaan. Dat neemt niet weg dat ze graag ergens neerstrijkt om volgende stappen te zetten met een goede omkadering en onder een gunstig gesternte. Cultuurstad Oostende is een geschikte landingsplaats. De Grote Post lijkt ons een huis waar we goed kunnen gedijen: een schoon kot met présence, met goed volk, met een ruim publiek, met een stevige track record en met (bijna) zicht op zee. Een droomplek. Ook de uitgestoken hand van de open call doet deugd.
 

Meer info op De Grote Blog.

Groep van Jette 'logeert' in De Grote Post van 18 december t.e.m. 30 december 2017 en komt in 2018 nog een aantal keer terug.
 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info