Louis Vanhaverbeke in residentie

Louis Vanhaverbeke (Gent, 1988) heeft een sterke interesse in de clash van levensstijlen en subculturen. Muziek is voor hem niet alleen een uitdrukkingsvorm, maar ook een middel om zich al zoekend te identificeren. Als tiener switchte hij over en weer tussen rappers-attitude en wannabe-rockstar. Door diverse carrière-ambities te remixen, ontwikkelde hij een eigenaardig vocabulaire: freestyle, niet te classificeren, wel leesbaar.

Kun je niet wachten op zijn nieuwste creatie, kom dan op 10 maart naar De Grote Post want dan brengt hij zijn meest recente voorstelling MULTIVERSE.

Meer over de residentie van Louis Vanhaverbeke op De Grote Blog.

Q&A met Louis Vanhaverbeke

  • Wie of wat is jouw grote inspiratiebron?

In West-Vlaanderen : Wie: In West-Vlaanderen is dat veruit Willem Vermandere. Wat: In hetzelfde landsdeel zijn dat de duinen om in te verdwalen (als ze niet vol betonneerd zijn).

  • Als je MULTIVERSE in een gevoel zou omschrijven, welk zou dat dan zijn?

Verwondering. Of zodanig spelen dat je vergeet dat je er bent. 't Is gewoon spel.

  • Welke platen sneuvelen er tijdens MULTIVERSE?

Tot hiertoe nog geen enkele! Ze verslijten langzaam, net zoals wij. De naald krast de groeven dieper en dieper uit.

  • Muziek op plaat/cd of streamen?

Op casette! Heel portabel, hapert niet als je springt. Je kan bandjes zelf herstellen en vooral, je kan eender wat instant opnemen.

  • De nieuwe voorstelling waar je aan werkt gaat over zelf-representatie. Hoe vaak kijk jij in de spiegel en wie af wat zie je dan?

Ik kijk meestal alleen in de spiegel wanneer ik nerveus ben voor een ontmoeting. Dan zie ik iemand die heel zenuwachtig is en nog drie keer van trui zou kunnen veranderen. Ik moet dan mezelf heel hard toezeggen: ga gewoon, het wordt vast niet beter.

  • De zee betekent voor jou …

Opgaan in een gevoel van nietigheid. En daardoor durven verdriet hebben of gepassioneerd zijn.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info