Samen tegen corona

Welkom in De Grote Post!

Blij om je opnieuw te ontvangen. We doen er alles aan om je bezoek veilig te laten verlopen en volgen het advies van de overheid en de sector op de voet. Je krijgt voor je bezoek een e-mail met alle richtlijnen. Lees hier ook even mee wat we precies doen om ons gebouw coronaproof te houden en wat daarbij van jou wordt verwacht.

Bestellen

Een singleticket is voor iemand die alleen komt. Een duoticket is voor twee personen uit dezelfde sociale bubbel. Komt de tweede persoon uit je bubbel later, dan wacht je buiten en betreden jullie samen de locatie van de voorstelling. We vragen om niet te vroeg naar een voorstellingen te komen, een half uur op voorhand volstaat. Blijf thuis als je ziek bent of als je symptomen had tijdens de laatste 7 dagen.

Mondmaskers

Iedereen draagt verplicht een mondmasker in het gebouw, ook tijdens de voorstelling. Enkel in het CultuurCafé mag je het afnemen van zodra je neerzit aan een tafel. Vanaf het moment dat je rechtstaat en de tafel verlaat, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, zet je het mondmasker weer op.

Circulatie en publieksstromen

Bij het binnenkomen ontsmet je je handen met desinfecterende handgel uit de dispensers voorbij de draaideuren. Er zijn voldoende dispensers zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om op geregelde tijdstippen de handen te ontsmetten. De verschillende publieksstromen worden zoveel mogelijk gescheiden. We voorzien voor de in- en uitgang duidelijke signalisatie en werken met éénrichtingsverkeer. Volg de grondmarkeringen om te zien waar je kan wachten. 

Aan de inkom is een balie waar je naam en telefoonnummer worden genoteerd. Gegevens worden 30 dagen bijgehouden. Tickets worden gecontroleerd aan de ingang van de zaal.  De vestiaire is niet beschikbaar. Vest en dergelijke kan je op de stoel naast je leggen.

Tijdens de voorstelling

Publieksbegeleiders wijzen je plaats aan met aandacht voor de anderhalve meter-regel. De zitplaatsen zijn niet genummerd. Eenmaal je op je plek zit, vragen we om te blijven zitten. Ga dus best vóór de voorstelling naar het toilet. Na de voorstelling verlaat je, onder begeleiding van onze vrijwilligers, rij per rij de zaal om zo een grote publieksconcentratie bij de uitgang te vermijden.

Sanitair

De Grote Post voorziet in elk publiek toegankelijk toilet voldoende papieren wegwerphanddoeken om je handen te wassen. Daarnaast worden, waar nodig, enkele sanitaire toestellen uitgeschakeld zodat de afstandsregels gerespecteerd kunnen worden. Om de publieksstromen gescheiden te houden, worden de toiletten van het sanitair blok op de gelijkvloerse verdieping 0 voorbehouden voor de klanten van het CultuurCafé. De toiletten op verdieping -1 (tubes) worden benut door de bezoekers van de voorstellingen en concerten.

Schoonmaak

Het sanitair wordt regelmatig gereinigd en ontsmet, met extra aandacht voor de contactoppervlakken. Andere ‘high touch’-oppervlakken, die door veel verschillende personen aangeraakt kunnen worden, krijgen ook extra aandacht, zeker als het wat drukker wordt.

Ten slotte

Het virus verslaan we samen, ieder heeft zijn verantwoordelijkheid. We spreken elkaar op een hoffelijke manier aan over het volgen van de maatregelen. 

Als je een vraag hebt, of als er iets onduidelijk is, spreek gerust een van onze medewerkers aan, zij zullen helpen waar mogelijk.

Geniet van de voorstelling!