Scholen

De kinderen van vandaag, het publiek van morgen.

Elk seizoen zetten we in op schoolvoorstellingen die leerrijk, ontroerend, origineel of grappig kunnen zijn. Een aanbod voor zowel verwonderde kleuters, speelse kinderen als eigenwijze tieners. De Grote Post garandeert daarbij een aangepaste, veilige omgeving voor de leerlingen, in lijn met de geldende maatregelen. 

Bijpassende omkadering voorzien we in de vorm van lesmappen, inleidingen of nagesprekken, voorbereidende workshops en rondleidingen. Neem een kijkje in het aanbod hieronder en tot in De Grote Post! 

Je kunt ook buiten de school- of lesuren in groepsverband naar De Grote Post. Klik hier voor meer informatie over het avondcircuit. 

Heb je een vraag? Stuur een e-mail naar scholen@degrotepost.be. Op dit mailadres kan je ook terecht om je op de wachtlijst te laten zetten voor een uitverkochte voorstelling - misschien komen er nog wel wat plaatsen vrij.

Yvan Mahieu

Schoolvoorstellingen

 • Electric life (14+)

  fABULEUS & Concertgebouw Brugge
  di 11 okt

  Electric Life zoekt uit welke plaats ons lichaam nu nog heeft in ons gedigitaliseerde leven.

  Choreografen Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom nemen Stravinsky’s meesterwerk Petrouchka als inspiratiebron voor een nieuwe danscreatie met negen jongeren tussen 15 en 24 jaar.

  Niet de oorspronkelijke balletversie uit 1911 is het vertrekpunt, maar wel een zoektocht naar de onverkende werelden in de muziek. Stravinsky’s compositie zit vol contrasten: zonder overgang beland je van de ene sfeer in de andere. Die directheid is typerend voor de moderne mens aan het begin van de vorige eeuw, waarin elektriciteit en machines het straatbeeld veranderen en het leven in alle opzichten onder stroom komt te staan.

  • di 11 okt 13:30
   Geweest
  • di 11 okt 13:30
   Geweest
 • Mascotte (6+)

  Jusqu’ici tout va bien
  ma 3 okt

  Welkom in de wereld van de mascottes, de grote teddyberen die dansen in stadions, pretparken en reclameboodschappen.

  Ze zijn graag gezien en strooien kwistig knuffels, high fives en selfies rond. Maar soms, heel soms, wil de persoon in het pak ook gewoon eens ontsnappen uit die wereld.

  In deze voorstelling wordt het mascottepak langzaam maar zeker uit elkaar gehaald, tot er een unieke ontmoeting plaatsvindt: die tussen het publiek en de persoon in vermomming. In Mascotte wordt met een kwinkslag nagedacht over identiteit, beweging en maatschappij, op een toon die voor kinderen én volwassenen bevatbaar is.

  • ma 3 okt 10:30
   Geweest
  • ma 3 okt 13:30
   Geweest
  • ma 3 okt 10:30
   Geweest
  • ma 3 okt 13:30
   Geweest
 • The Travelling Doll (10+)

  Woodman
  Coproductie
  vr 30 sep

  The Travelling Doll is poppentheater over opgroeien en afscheid nemen en over de onvergelijkbare band tussen ouder en kind.

  Een jaar voor zijn dood ontmoet Franz Kafka tijdens een wandeling door Berlijn een klein meisje met een gebroken hart. Ze is haar pop kwijt. Om haar te kalmeren stelt Kafka zich voor als de postbode van de poppen en vertelt hij dat de pop op reis vertrokken is. Drie weken lang wijdt Kafka zich uitsluitend aan de poppenbrieven die hij elke dag aan het meisje voorleest. Tot uiteindelijk beide zielsgenoten getroost hun eigen weg uitgaan.

  Met deze mogelijks waargebeurde parabel onder de arm, maakt Thomas Janssens een voorstelling over opgroeien en afscheid nemen. Over de onvergelijkbare band tussen ouder en kind. Poppentheater waar de achterkant belangrijker is dan de voorzijde!

  • vr 30 sep 10:00
   Geweest
  • vr 30 sep 10:00
   Geweest