Rondleidingen

Wil je meer te weten komen over de historiek, de architectuur of de werking van het cultuurcentrum? Ontdek De Grote Post front- en backstage! Kies voor een focus op historiek & architectuur of voor een focus op de hedendaagse invulling van het gebouw.

Rondleiding cultuurcentrum

Scholen, bedrijven, organisaties en verenigingen kunnen een bezoek brengen aan De Grote Post met de focus op de werking als cultuurcentrum.

 

Hoewel architectuur en geschiedenis nooit helemaal weg te denken vallen kom je hier vooral meer te weten over de huidige functie van het gebouw. Je wordt mee op sleeptouw genomen door een medewerker of een opgeleide vrijwilliger uit het gidsenteam. Tijdens de rondleiding krijg je de verschillende theaterzalen en de technische ruimtes te zien, neem je een exclusieve kijk in de artiestenloges en maak je kennis met het dagelijkse leven in De Grote Post.

 

Info en reservaties via benieuwd[at]degrotepost.be.
Gelieve minstens 3 weken op voorhand een rondleiding aan te vragen.

 

Particulieren kunnen deelnemen aan één van de rondleidingen uit het programma of via UiTPAS punten sparen voor een unieke rondleiding backstage.

Rondleiding architectuur & historiek

De gidsen van de ‘Lange Nelle’-gidsenkring verzorgen alle rondleidingen. Zij beschikken over een gegronde kennis van de architect (Gaston Eysselinck) en de historiek van het gebouw. Voor meer informatie en reservaties kan je terecht bij het UiTloket: uit[at]oostende.be of 059/33 90 00. Gelieve bij contact steeds het aantal personen, de gewenste datum en aanvangsuur te vermelden.

 

De rondleidingen van gidsenkring 'Lange Nelle' in De Grote Post zijn niet toegankelijk voor minder mobiele personen en rolstoelgebruikers, door het grote aantal trappen in het gebouw.

 

 

Rondleiding architectuur & historiek De Grote Post 

Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur 30 minuten en kost € 70 per groep. Voor één gids bestaat de groep uit max. 25 personen. Bestaat uw groep uit meer personen dan is het boeken van een extra gids mogelijk.

 

Rondleidingen zijn enkel mogelijk tijdens de openingsuren van het UiTloket: maandag t.e.m. vrijdag van 10 uur tot 18 uur en zaterdag van 14 uur tot 18 uur.

 

 

Combirondleiding De Grote Post en Mu.ZEE

Voor de liefhebbers van de architectuur van Gaston Eysselinck bieden wij een Oostendse combirondleiding aan. Deze rondleiding duurt ongeveer 3 uur, is enkel met een Nederlandstalige gids beschikbaar en kost € 100 per groep. De rondleiding is exclusief de toegangsprijs voor Mu.Zee, die moet ter plaatse nog betaald worden. Voor De Grote Post zijn geen bijkomende kosten van toepassing.

 

Voor één gids bestaat de groep uit max. 25 personen. Bestaat uw groep uit meer personen dan is het boeken van een extra gids mogelijk. De rondleiding start in Mu.ZEE en eindigt in De Grote Post. De verplaatsing van Mu.ZEE naar het De Grote Post - 750 meter - gebeurt te voet.

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info