Cie Barbarie

GRATIS CHIPS! (+5)

compagnie barbarie
6 mrt
15:00
  • wo 6 mrt
    15:00
    Kinderen jonger dan 6 jaar betalen € 1
    zaal Kleine Post
    Geweest

Twee dagen voor de Internationale Vrouwendag serveren we GRATIS CHIPS! Geen promotiestunt maar een zotte voorstelling over serieuze zaken als feminisme en genderneutraliteit.

Wat dat met chips te maken heeft? Chips zien er voor iedereen gelukkig nog hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel nog de roze? En de jongens alleen nog maar blauwe? Dat er verschillen zijn, staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten, staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. Een roze balpen schrijft immers even vlot als een blauwe, toch?

 

Met een vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid sleuren de dames van compagnie barbarie je mee in een absurd universum waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. En wie zoet is krijgt op het einde misschien wel iets lekkers … Chips of zo ...

“Onze generatie heeft lang geloofd dat de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in kannen en kruiken was. Maar als je goed om je heen kijkt, zie je hoe dominant genderstereotypes zijn en hoe ze ons leven mee bepalen. Alleen al het feit dat wij een vrouwencollectief genoemd worden, is tekenend. Alsof een collectief met enkel mannen ooit de titel ‘mannencollectief’ zou krijgen (lacht)", vertelt regisseuse Karolien De Bleser in De Morgen. Lees het volledige interview hier.

Feminisme voor kleuters? 'Gratis Chips!' van compagnie barbarie toont dat het kan
De Morgen

Credits

SPEL: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes, Sarah Vangeel
REGIE: Karolien De Bleser
COPRODUCTIE: Villanella, BRONKS
MET DE STEUN VAN: ’t Arsenaal, Needcompany

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info