Congo aan Zee

Documentaire filmvoorstelling: Colour Bar + Behind The Bow Tie

Roland Gunst + Leslie Hodge
8 sep
11:00
  • zo 8 sep
    11:00
    zaal Klas
    Geweest

Congo aan Zee 2019 staat dit jaar volledig in het teken van Black History Month. We verruimen het vizier.

Verhalen van zwarte mensen die hun plek zoeken in Vlaanderen staan centraal. Collins Nweke licht het thema toe. Trudy Kazangu & Leslie Hodge leiden twee documentaires in.

 

Roland Gunst – Colour Bar

 

In zijn documentaire gaat Roland Gunst op zoek naar zijn Afrikaanse identiteit.De Congolese kant in hem schreeuwt immers om terug naar boven te komen, om weer te leven. Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij beseft dat hij die kant mist. Hij praat erover met zijn ouders.Hun antwoorden voldoen echter niet aan zijn verwachtingen. Ze moedigen hem aan om op zoek te gaan. Hij beslist andere mensen te zoeken die zijn ervaring delen, andere métissen. Zo volg je hem doorheen de documentaire in zijn ontmoetingen met Congolese Belgen. 

 

Leslie Hodge – Behind the Bow Tie

 

Leslie Hodge maakte met ‘Behind the bowtie’ een documentaire over haar vader. ‘Mijn vader zijn stijl heeft me altijd al geïntrigeerd. Als er een evenement is waar iedereen casual gekleed naartoe gaat in jeans of T-shirt zal mijn vader sowieso strak in het pak voor de dag komen met pochette, das en hoed. Ik heb gemerkt dat het voor hem een manier is om zich te tonen aan de wereld, om zichzelf een identiteit te geven.’

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info