ALIFBATA

Aka Moon
31 mrt
20:00
  • za 31 mrt
    20:00
    zaal Grote Post
    Geweest

Het laten versmelten van verschillende werelden is de grote passie van componist Fabrizio Cassol. 'Alifbata', dat hij samen met zijn Aka Moon-gezellen maakt, is een combinatie van twee eerdere projecten.

Het ene Aka Balkan Moon, geïnspireerd door de muziek van de Balkan met een speciale focus op Bulgaarse tradities. Het andere AlefBa, gericht op de broeierige klanken van het Midden-Oosten. Alifbata, de drie eerste letters van het Arabische alfabet, is een muzikale reis tussen Oost en West.

Alifbata gunt je een unieke blik op een sterrenhemel die zich oprekt van West naar Oost, tot in de Bengalen, dankzij de aanwezigheid van Zila Khan, een weelderige Sufi zangeres uit Calcutta.

Eerder dit seizoen bewerkt Fabrizio Cassol met Alain Platel Mozarts Requiem voor Afrikaanse, westerse en oosterse muzikanten en enkele dansers. Requiem kun je op 3 maart bekijken bij de buren van de Schouwburg in Kortrijk.

Credits

AKA MOON: SAXOFOON FABRIZIO CASSOL ELEKTRISCHE BAS MICHEL HATZIGEORGIOU DRUM STÉPHANE GALLAND

SAMEN MET: ZILA KHAN (STEM), TCHA LIMBERGER (VIOOL, STEM), NEDYALKO NEDYALKOV (KAVAL), TIMA NEDYALKOVA (STEM), KHALED EL HAFEZ (STEM), AMIR EL SAFFAR (TROMPET, SANTOUR, STEM), KHALED ALJARAMANI (OUD, STEM), EMMANUEL BAILY (GITAAR)

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info