Wat is er te zien vanaf

op
geen voorkeur
 • za 24 okt

  FULCO

  Kleurrijke synths en lekkere drummetjes.

  FULCO is een Nederlandse popzanger uit Gent die in zijn zoektocht naar duidelijkheid vele wegen bewandelt. Zo belandt hij in een nostalgische wereld waar alles zonneklaar is, vooral het onbegrijpelijke. Een ambigu niemandsland waar grenzen vervagen en alles en niets vertrouwd is. Waar de sms’ende mens rustig kuiert in alledaagse waanzin.

  FULCO bezingt dit alles in pakkende nummers met voorbeelden als Connan Mockasin, Sly & The Family Stone en Mac DeMarco. FULCO was stadscomponist van Gent en is lid van BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren.

 • za 7 nov
  -
  za 5 dec

  Pimp your tracks

  Jeff Claeys

  Professionele feedback voor beloftevolle muzikanten uit Oostende.

  Op vier zaterdagen dit najaar geeft Jeff Claeys gratis tips and tricks om je compositie beter te maken. Iedereen kan een thuis opgenomen track sturen naar boost@degrotepost.be. Per editie selecteren we drie nummers, de makers daarvan komen naar onze opnamestudio en krijgen hulp van Jeff.

  Oostendenaar Jeff Claeys speelde bas bij Admiral Freebee en was vaste geluidstechnicus van The Jon Spencer Blues Explosion. Hij heeft een eigen destination studio in Costa Rica (elstudiocr.com) en producete muziek van onder andere Millionaire, The Van Jets en Isolde Lasoen. Jeff heeft een passie voor analoog, minimalistisch en dedicated opnemen en een voorliefde voor oude microfoons en instrumenten.

  Pimp your tracks is er dit najaar op 7/11, 14/11, 28/11 en 5/12.

 • za 7 nov

  Papin (het luisterspel)

  Ilse de Koe, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem & Nils De Caster

  Bewerking van een luguber, waargebeurd verhaal, dat zich tussen de wereldoorlogen in Frankrijk afspeelde.

  Corona gooit roet in het eten van de makers van Huize Papin. De voorstelling kan momenteel niet afgewerkt worden zoals gepland, maar intussen is een creatieve oplossing gevonden in de vorm van een lezing/luisterspel waarin ook enkele scènes live worden gespeeld.

  Een gewezen operazangeres woont samen met haar zoon. De zussen Papin worden als diensters aangeworven. Het bizarre duo heeft een eigen verassende agenda.

  Huize Papin, een work in progress, vol humor, gruwel en muziek, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Uitvergrote situaties, verwrongen relaties, verblindende ego’s en afgedwongen slaafsheid die leiden tot een broeierige sfeer in een geanimeerde lezing.

 • do 12 nov

  MAL - Embriaguez Divina

  Marlene Monteiro Freitas

  Kunst als tegenwicht voor het kwaad.

  Het kwaad in Mal – Embriaguez Divina geschiedt op een tribune. We zien dansers onder invloed van angstaanjagende visioenen, giftige getuigenissen en verrotte feiten. Ze vormen een koor, observeren van aan de zijkant en doen pogingen om ‘het slechte’ met uitzinnigheid te bestrijden. Kunst als tegenwicht voor het kwaad.

  Choreografe Marlene Monteiro Freitas, geboren in Kaapverdië, studeerde aan P.A.R.T.S. (Brussel), E.S.D. en Fundação Calouste Gulbenkian (Lissabon). In haar werk zien we een enorme dynamiek en een bevreemdende maar intrigerende danstaal. Ze maakte al heel wat verbluffende producties, waarmee ze op tal van internationale festivals hoge ogen gooide.

  Deze dansvoorstelling speelt in het kader van NEXTfestival: een jaarlijks internationaal kunstenfeest van zes Vlaamse, Waalse en Franse cultuurhuizen die samen één straf programma vol hedendaagse dans, performance en theater presenteren.

  OPGELET! Deze voorstelling vindt plaats in Schouwburg Kortrijk (Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk). Dit ticket is je toegangsticket voor de voorstelling. Omwille van de geldende coronarichtlijnen wordt er geen pendelbus georganiseerd tussen De Grote Post en de Schouwburg.

  • do 12 nov 20:15 - 22:00
   Op locatie - Schouwburg Kortrijk
  • do 12 nov 20:15 - 22:00
   Op locatie - Schouwburg Kortrijk
 • za 14 nov

  Beethoven 250 jaar ... brieven en strijkkwartetten

  Quatuor Romantique & Stefaan Degand

  Rasacteur (en stiekem operazanger) Stefaan Degand brengt de brieven van Beethoven tot leven.

  250 jaar geleden werd Ludwig van Beethoven geboren. Een reus van de Duitse cultuur, een geniaal componist, maar ook een moeilijk mens. Opvliegend, ongeduldig en met onhebbelijke gewoontes: zo overgoot hij zich na het componeren regelmatig met koud water, dat dan bij zijn onderburen naar binnen liep. De beschrijvingen van zijn moeilijk karakter kwamen er vooral vanaf zijn 26ste, toen zijn gehoor geleidelijk aan achteruit ging.

  Onder meer over zijn gehoor doet Beethoven zijn beklag in de meer dan 1800 brieven die hij schreef. De meeste praktisch van aard, maar ook een heel aantal waarin hij zijn intiemste gevoelens deelt. Rasacteur en stiekem operazanger Stefaan Degand en het Quatuor Romantique strijkkwartet brengen via zijn brieven Beethoven weer tot leven.

 • vr 20 nov

  Simon, Garfunkel, My Sister & Me

  Kristien De Proost & Bwanga Pilipili

  Simon, Garfunkel, My Sister & Me gaat over rivaliteit in al haar vormen. 

  In 1981 spelen Paul Simon en Art Garfunkel een legendarisch benefietconcert in Central Park New York. De avond gaat de geschiedenisboeken in als een muzikaal feest van vriendschap en solidariteit.

  Een jaar later lokt het live album ten huize De Proost hevige ruzies uit tussen twee zussen. Wie was ook alweer de rechtmatige eigenaar van de plaat? Nog later ontdekt actrice en resident Kristien De Proost dat Simon & Garfunkel ten tijde van het concert eigenlijk al gesplit waren. Maar de show moest doorgaan.

  Anno 2020 nodigt De Proost (zie ook Mount Average) theatermaakster Bwanga Pilipili naast haar op de planken uit voor een heropvoering van dat befaamde Central Park-concert. Simon, Garfunkel, My Sister & Me – mee tot stand gekomen tijdens een residentie in De Grote Post afgelopen seizoen – gaat over rivaliteit in al haar vormen.

  Live vs opgenomen, vrouw vs man, zwart vs wit, Europa vs Amerika. Maar vooral over het recht om te blijven zingen wat je wil.

 • za 21 nov

  Hideaway

  Wie niet weg is, is gezien!

  Hideaway is een bluesband met Brugse roots. In de meer dan 30 jaar dat ze bestaan hebben ze elke parochie van ons land gezien en reikte hun muziek ook over de grenzen, tot zelfs in Canada. In 2013 vertegenwoordigden ze België op de European Blues Challenge en haalden er een mooie vijfde plaats. Ook op hun palmares: drie studio- en twee live-albums.

  Sinds kort, na een uitdaging van de stad Brugge, brengen ze ook een akoestische set met aangepaste instrumenten zoals een harmonium, een basukelele en een Weissenborn gitaar. “Elk optreden of zelfs elke repetitie is voor ons nog even begeesterend als die eerste keer dat we op schoolreis mochten.” 

   

 • wo 25 nov
  -
  do 26 nov
  Première

  Missie 2020

  Hetty Helsmoortel

  2020 zal in ons collectief geheugen gegrift worden als het jaar van virussen en virologen. Een tijd waarin wetenschap regeert.

  Moleculair bioloog Hetty Helsmoortel brengt voor het eerst een gloednieuwe, geanimeerde eindejaarsconference. Allemaal in het teken van de wetenschap.

  In gepassioneerd vertellen over haar vak blinkt Hetty Helsmoortel uit als geen ander. Nerdland, dat ze samen met Lieven Scheire presenteert, wordt getipt tussen de beste Nederlandstalige podcasts. Ze is regelmatig te horen in de media én richtte Sound of Science op, het eerste wetenschapsfestival van ons land.

  Wat minder mensen weten: Helsmoortel is ook een begenadigde actrice die in Oostende woont. Als resident in De Grote Post voegt ze al die talenten samen. Genoeg elementen voor een chemische reactie van theatraal topniveau!

  Deze voorstelling wordt gespeeld binnen een sfeervolle clubsetting, met mogelijkheid tot een drankje.

  Aftershow met Mohsin Abbas

  Plaatselijke held en stand-upcomedian Mohsin Abbas blikt in een Ostendsche conference terug op hoe het zijn thuisstad verging in 2020. Deze gratis aftershow start na het optreden van Hetty Helsmoortel op 26 november om 20u30, in het Cultuurcafé.

 • vr 27 nov

  #Eindejaars2 Conférence

  Bert Gabriëls

   Slimmer, grappiger en scherper dan ooit.

  Na het succes van de #Eindejaars 2019 op Radio 1 en de regionale zenders, tekent Bert Gabriëls voor een tweede eindejaarsconference. Het wordt een conference zoals je ze nog nooit hebt gezien, na een jaar zoals we er nog nooit één hebben meegemaakt. Het wordt een show over wat we hebben bijgeleerd. En hoe we daar samen toch een keer goed mee kunnen lachen.

  Bert Gabriëls is één van de hardst werkende en meest ervaren comedians van Vlaanderen. Hij maakte al 10 theatershows waarmee hij door heel Vlaanderen en Nederland toerde. Zijn bekendheid verwierf hij dankzij tv-programma’s als Comedy Casino, Scheire en de Schepping, Absurdistan, Advocaat van de duivel en natuurlijk Zonde van de Zendtijd.

 • za 28 nov

  The Best of Musicals 2020

  Stars2B

  Stars2B brengt de ene kaskraker na de andere. 

  *Stars2B* is een musicalgroep uit Oostende, die niet aan zijn proefstuk toe is. Ze brengen een mix van verschillende en bekende musicals, waar dans en zang centraal staan. 

  Een niet te missen show! 

 • do 3 dec
  -
  zo 6 dec

  De kleinen van de gebeurs

  Toneelgroep Spiegel

  Een boeiende komedie met spitse dialogen over een burenkwestie.

  Pierre en Claire hebben al geruime tijd nieuwe buren, goed van aard, maar vrij en vrank. Te pas en te onpas vallen ze bij hen binnen en beschouwen hen als goeie babysitters. Bovendien hebben die buren een grote hond, die de buurt graag op stelten zet.

  Het wordt druk voor Pierre als er op een zomerse dag ook nog heel wat onverwacht bezoek is.

   

 • vr 11 dec

  Every Word Was Once an Animal

  Ontroerend Goed

  Ontroerend Goed danst op het dunne koord tussen de waarheid en een andere waarheid.

  De voorstelling begint wanneer iemand op scène komt, naar de microfoon stapt, de hoogte aanpast en begint te spreken. De persoon die dit gaat doen, is goed in beginnen. Iedereen wou die scène graag spelen, maar het lot heeft beslist wie het werd.

  Als je begint, zet je de toon voor de hele voorstelling. Het is een zware verantwoordelijkheid. Als de eerste zinnen goed landen, is dat pure magie. Daarna moet uiteraard ook de rest van de voorstelling gebeuren en, neen, we gaan niets verklappen. Maar vertrouw ons, we vertellen je verhalen.

  Het Gentse gezelschap Ontroerend Goed (centrale gast TAZ 2014) is een vertrouwde waarde op het podium van De Grote Post. Met hun performances waarmee ze de grenzen van het theater opzoeken, zijn ze graag geziene gasten op tal van internationale festivals.

  In Every word was once an animal danst Ontroerend Goed op het dunne koord tussen de waarheid en een andere waarheid. Vergeet dus wat je net las. Onthoud gewoon dat een halve waarheid vaak een grote leugen is.

   

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info